CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Lliurament dels certificats a l’alumnat del curs Lletres per a tothom 2020

Lliurament dels certificats a l’alumnat del curs Lletres per a tothom 2020

21/04/2021

L’alumnat de la formació impartida a Montornès des del gener de l’any passat ha rebut els diplomes aquest dimecres, en un acte celebrat a Can Saurina. Tot i les dificultats de les restriccions, el projecte Lletres per a tothom ha aconseguit tirar endavant. Un total de 8 alumnes de procedències diverses han seguit la formació regularment.

L’alfabetització de les persones nouvingudes continua sent una de les línies de treball dels departaments de Polítiques Migratòries de les administracions. Aquest dimecres s’ha celebrat l’acte d’entrega dels certificats del curs Lletres per a Tothom 2020, impartit a Montornès des del gener de l’any passat.

Es tracta d’una iniciativa de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua - Col·lectiu l’Esbarzer, i compta amb el finançament de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. Alhora, el projecte està vinculat al Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Montornès del Vallès i rep el suport econòmic del Fons Social Europeu.

L’objectiu de la formació és promoure l’alfabetització en català de persones d’origen estranger abans d’accedir als cursos inicials del Consorci per a la Normalització Lingüística o dels Centres de Formació d’Adults.

Segons les previsions, les sessions desenvolupades a Montornès des del gener de l’any passat havien d’acabar sis mesos després. Les restriccions sanitàries van comportar l’ajornament de les classes al març i a l’octubre. Les darreres trobades han tingut lloc entre el febrer i l’abril de 2021.

Tot i que alguns alumnes s’han vist obligats a deixar el curs per circumstàncies relacionades amb la pandèmia, un total de 8 persones han mantingut l’assistència regular. Entre elles hi ha cinc dones i tres homes que provenen de Gàmbia, el Marroc i la Xina que, o bé han arribat a Montornès en els últims 2 o 3 anys, o bé hi viuen des de fa més anys però no havien pogut iniciar un curs lingüístic.

L’acte de lliurament ha comptat amb les intervencions de l’alcalde, José A. Montero; el tècnic de la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat Agustí Iglesias; i la professora del curs, Anna Berni.

Finalitza la 3a edició del Mòdul C del Certificat d’Acollida a Montornès

També, en els darrers dies, l’alcalde, José A. Montero, ha lliurat els certificats del Mòdul C del Certificat d’Acollida a les vuit dones d’origen marroquí que l’han completat.

La formació, de 17,5 hores, se centra en el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, i complementa el mòdul A (aprenentatge de la llengua) i el mòdul B (coneixements laborals). El curs està adreçat a persones nouvingudes que vulguin descobrir el municipi i el seu entorn, així com obtenir el Certificat d’Acollida per a l’emissió dels informes d’estrangeria tramitats des del departament municipal de Polítiques Migratòries.

Arxivat a: Ciutadania
Participants en el curs Lletres per a tothom 2020 a Montornès
Un moment de l'acte d'entrega dels certificats del curs Lletres per a tothom 2020
Lliurament dels certificats de la 3a edició del Mòdul C del Certificat d’Acollida a Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona