CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Es descarta que les mongetes roses trobades a diversos punts de Montornès siguin tòxiques

Es descarta que les mongetes roses trobades a diversos punts de Montornès siguin tòxiques

17/02/2021

En els darrers dies s'havia difós a les xarxes socials una informació sobre la presència a diversos punts de Montornès d'unes llavors de mongeta de color rosa que, segons es deia, eren verinoses. L'Ajuntament ha fet les comprovacions corresponents i se n'ha descartat la toxicitat. El color es deu a una capa de nutrients que s'afegeix a les mongetes quan estan destinades al cultiu.

El departament municipal de Salut Pública i la Policia Local han fet diverses indagacions arran d'una informació apareguda a les xarxes socials i que podia generar una alarma social infundada. Es tracta de la troballa a diversos punts de Montornès (tant al camp com al nucli urbà) de llavors de mongeta de color rosa. Les informacions difoses a les xarxes donaven per fet que aquestes mongetes eren verinoses i que podien ser la causa de l'aparició d'alguns ocells morts a la zona fluvial durant els darrers dies.

L'Ajuntament ha consultat al DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca) i a diverses empreses del sector amb seu al municipi. De les consultes es desprèn que el color rosa de la mongeta es deu a una capa de nutrient que s’aplica mitjançant un procés industrial abans del conreu. Un cop plantada la llavor i amb l'ajut de l'aigua de rec, el nutrient es dissol al seu entorn, de manera que s'afavoreix el creixement de la planta amb més vitalitat. També s'indica que la substància no és tòxica, tot i no estar destinada al consum humà.

Paral·lelament, la Policia Local investiga la possible relació de l'aparició de les mongetes disperses a diversos punts de Montornès amb la presumpta desaparició d'una quantitat indeterminada d'aquest tipus de llavor d'un dels espais de conreu de l'avinguda de Can Vilaró. 

(En la foto adjunta veureu una mostra de mongetes amb nutrient rosa per al cultiu, així com una mostra del nutrient que s'utilitza en aquest tipus de llavors, i una altra mostra de nutrients de color verd, utilitzats en el cultiu de la ceba.)

 

Arxivat a: Promoció de la Salut, Seguretat ciutadana, Via pública
Mongetes amb nutrient rosa per al cultiu i mostres de diversos tipus de nutrient
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona