CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Educació per a la salut a escoles i instituts

Educació per a la salut a escoles i instituts

08/02/2021

Els centres educatius han acollit des de l'inici de curs un total de 59 actuacions en matèria d'educació per a la salut com a part del catàleg d'activitats que l'Ajuntament ofereix a escoles i instituts.

L'alimentació saludable, la cura del cos, nocions de primers auxilis i el benestar emocional han centrat bona part de les actuacions en matèria de salut que s'han dut a terme a les escoles i instituts de Montornès des de l'inici de curs. Les iniciatives, 59 en total, formen part del Programa Salut Jove inclòs en el catàleg d'activitats que l'Ajuntament ofereix als centres educatius. La major part de les accions realitzades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona. Una de les propostes destacades, assumida íntegrament per l'Ajuntament, ha estat un taller sobre benestar emocional adreçat específicament a l'alumnat de 2n d'ESO.

Les primeres valoracions rebudes per l'Ajuntament indiquen que el programa d’activitats d’educació per a la salut està sent molt ben valorat per la majoria d’escoles, amb una puntuació de 9 sobre 10.

Introduint hàbits saludables

Durant aquest curs també s'ha repartit entre l'alumnat de 1r de primària 150 estoigs d'higiene dental del programa Dents fortes i sanes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Cada estoig contenia un raspall de dents, pasta i consells per a una bona higiene bucal, ja des de ben aviat.

Per la seva banda, l'alumnat de 4t d'ESO dels dos instituts va participar al desembre en una enquesta del Servei de Salut Pública de la Diputació que servirà per conèixer els hàbits de salut del jovent d'aquesta edat i prevenir futures conductes poc saludables. Es preveu que els resultats es donin a conèixer abans de l'estiu. És la segona vegada que Montornès participa a l'enquesta, per la qual cosa es podrà establir una comparativa de les dades obtingudes.

Arxivat a: Promoció de la Salut
Taller de benestar emocional amb l'alumnat de 2n d'ESO
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona