CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'impuls de la dona en entorns rurals, centre dels projectes de cooperació internacional subvencionats per l'Ajuntament

L'impuls de la dona en entorns rurals, centre dels projectes de cooperació internacional subvencionats per l'Ajuntament

19/01/2021

Els projectes subvencionats són Gomesi de la ONG Petits Detalls i Wipe-Uganda, i Namuna Bari 2021 de l'associació Amics del Nepal. S'hi destinaran un total de 13.000 euros.

El Consell municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional ha decidit subvencionar dos dels tres projectes presentats a la darrera convocatòria municipal de subvencions per a actuacions de cooperació internacional arreu del món. 

Es tracta del projecte Gomesi de l'ONG Petits detalls i el projecte Namuna Bari 2021, d'Amics del Nepal. Ambdós tenen en comú la voluntat de donar un impuls al paper de la dona com a agent de canvi en societats rurals, marcadament patriarcals.

Al projecte Gomesi es destinaran 5.350 euros. Ha estat presentat per l'ONG de Matadepera Petits Detalls i està dissenyat amb la contrapart local Wipe-Uganda. El projecte té un període d'implementació anual, de manera que cada any es desenvolupa en una zona rural diferent. Enguany serà al districte de Jinja a l'est d'Uganda on es treballarà amb 900 beneficiàries agrupades en les anomenades comunitats d’estalvi. L'objectiu es apoderar-les a través de tres accions: la formació financera per millorar la situació econòmica; la formació en habilitats per augmentar les oportunitats professionals; i la sensibilització comunitària per lluitar contra la vulneració de drets. 

Al Projecte Namuna Bari 2021 de l'Amics del Nepal es destinaran 7.650 euros. El projecte forma part del Programa de Dones iniciat el setembre de 2017 amb l'objectiu d'ajudar els nens i nenes de la casa d'acollida Balmandir Children's Home a Bhimphedi, Nepal. El projecte proposa que un hort gestionat per joves en risc d'exclusió social i, amb el suport de formadores i cooperadores internacionals, es converteixi en l'exemple a seguir. Al mateix temps pretén facilitar a tota la comunitat de Bhimphedi i als pobles circumdants noves tècniques que promoguin una agricultura respectuosa amb el medi ambient. L'objectiu és aconseguir crear un centre de coneixement i intercanvi que potenciï el paper de la dona com a promotora de bones pràctiques. 

A més de desenvolupar els projectes als territoris de destí, les ONG organitzaran paral·lelament activitats de sensibilització al nostre municipi i també de presentació de resultats.

Arxivat a: Ciutadania, Cooperació
Projecte Gomesi a Uganda (Font: petitsdetalls.org)
Projecte Namura Bari al Nepal (Font: amicsnepal.org)
Trobada de valoració del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació celebrada al desembre
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona