CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès referma el seu suport al comerç local

Montornès referma el seu suport al comerç local

09/11/2020

El Ple municipal ha aprovat una moció per a l’impuls d’un Pla de xoc que doni suport als sectors de l’hostaleria, la restauració, l’estètica, la formació i la cultura. Un dels acords del document és l’atorgament de noves subvencions de taxes i impostos municipals a establiments, a partir del Pla COVID-19.

Els sectors econòmics de l’hostaleria, la restauració, l’estètica, la formació i la cultura han estat alguns dels afectats per la crisi sanitària. Els negocis han hagut d’interrompre la seva activitat d’acord amb les mesures de contenció decretades pel Govern o l’han reprès amb restriccions i, en conseqüència, amb una reducció de la seva facturació.

Per això, i per reivindicar noves mesures, el Ple municipal de l’Ajuntament de Montornès ha aprovat una moció per a l’aplicació d’un Pla de xoc de suport als sectors.

El grup municipal de Montornès en Comú ha presentat el text a la sessió ordinària del novembre i ha rebut els vots favorables del Partit dels Socialistes, Més per Montornès, Ciutadans i el Partit Popular. El regidor de Montornès per la República - Primàries Catalunya s’ha abstingut.

A través del document, el Consistori insta el Govern de la Generalitat a aprovar un pla extraordinari que contempli ajuts per a la recuperació i reactivació de l’activitat econòmica, així com la rebaixa o el control dels lloguers. La moció també defensa que cal reforçar el diàleg amb els gremis i agents dels diferents sectors per pactar un pla que garanteixi un funcionament mínim de les activitats d’acord amb els criteris de salut.

Amb l’aprovació de l’expedient, l’Ajuntament de Montornès també es compromet a ampliar les cobertures inicials previstes dins del Pla COVID-19. L’objectiu és implantar noves subvencions de les taxes i els impostos municipals a les persones titulars d’activitats econòmiques establertes al municipi que hagin vist tancada la seva activitat o que hagin patit una reducció dels ingressos igual o superior al 70 %.

Els regidors i les regidores també han acordat demanar al Govern de l’Estat que ampliï mesures com l’extensió de l’ajornament dels tributs i de la Seguretat Social i que proporcioni noves prestacions extraordinàries a persones autònomes que hagin suspès la seva activitat o que pateixin una caiguda d’ingressos que posi en risc de fallida el seu negoci.

Arxivat a: Ajuntament, Covid-19 i Establiments, Promoció Econòmica
Cadires i taules d'un establiment de restauració tancat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona