CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El nou Centre Juvenil Sputnik s’enlaira

El nou Centre Juvenil Sputnik s’enlaira

08/10/2020

L’espai ha quedat inaugurat aquesta tarda amb un acte institucional que ha comptat amb representants municipals i d’altres administracions. Les persones assistents han recorregut els 500 m2 d’instal·lacions en grups reduïts.

El tercer equipament juvenil de Montornès - incloent el Satèl·lit i Masferrer - ha obert les seves portes per primer cop, i de manera oficial, aquesta tarda.

El Centre Juvenil Sputnik ha acollit un acte institucional d’inauguració que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Montornès, José A. Montero; del regidor de Joventut, Sergio Carrillo; del cap de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Oriol Fernández; i de la coordinadora territorial de Joventut a Barcelona de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, Laura Ribalaiga.

Abans dels parlaments i en grups reduïts, els i les representants han realitzat una visita guiada per les instal·lacions, amb 500 m2 distribuïts en dues plantes.

Un pol de referència comunitària

Ubicat al barri de La Bòbila, l'Sputnik neix amb l'objectiu d'esdevenir un veritable pol de la vida comunitària del jovent montornesenc. La tasca que s'hi durà a terme complementarà i ampliarà la que es desenvolupa des de fa anys al Centre Juvenil Satel·lit, a Montornès Nord.

Les instal·lacions inclouen espais per a la gestió, una sala polivalent amb accés a terrassa, sala d'estudis, sala taller i diversos espais exteriors per poder fer-hi espectacles i desenvolupar-hi activitats artístiques.

L'equipament també acollirà el Gastrobar, una iniciativa del departament d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç per a l'impuls de projectes cooperatius d'economia social i solidària.

La sostenibilitat: base del projecte constructiu

L'edifici que acull l'Sputnik ha estat concebut des de l'inici com una infraestructura ecològica i eficient i compta amb la qualificació energètica A.

En el seu disseny i execució s'ha incidit en aspectes diferencials pel que fa als aïllaments, els materials utilitzats i l'aprofitament energètic. Així, una part important dels elements constructius són reciclats i compten amb l'etiquetatge de producte sostenible.

L'edifici disposa de plaques solars fotovoltaiques i d'un sistema informatitzat de control de consums (d’aigua i d'electricitat) i de nivells de CO2 per garantir la qualitat de l’aire interior.

La festa d’inauguració per als joves, posposada per la previsió de pluja

El departament municipal de Joventut ha decidit posposar la jornada festiva de dissabte per la previsió de mal temps. L’equip de professionals hi havia programat un concert amb el grup Ketecalles i un castell de focs amb el Ball de Diables i Drac de Montornès, amb reserva d’entrades prèvia a través d’Internet. En els propers dies anunciaran la nova data de la trobada.

Arxivat a: Joventut
Exterior del Centre Juvenil Sputnik
Un moment dels parlaments de l'acte institucional d'inauguració de l'equipament
D'esquerra a dreta: Oriol Fernández, José A. Montero, Sergio Carrillo i Laura Ribalaiga
L'equip del departament municipal de Joventut al davant del logo del CJ Sputnik
Visites guiades pel Centre Juvenil Sputnik
Visites guiades pel Centre Juvenil Sputnik
La planta superior de l'equipament disposa d'una terrassa amb vistes al pati exterior
Façana del Centre Juvenil Sputnik
Aula taller del Centre Juvenil Sputnik
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona