CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Unitat d’acció i d’esforços per recuperar l’ecosistema del riu Besòs després de l’incendi de Ditecsa

Unitat d’acció i d’esforços per recuperar l’ecosistema del riu Besòs després de l’incendi de Ditecsa

14/12/2019

Els alcaldes i alcaldesses de Montornès, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià, Montcada i Reixac, Badalona, Tordera, La Llagosta, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Mollet han avaluat, juntament amb l’ACA i la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, l’afectació mediambiental al riu Besòs pels abocaments produïts a causa de l’incendi d’aquest dimecres a l’empresa Ditecsa.

Els representants municipals, entre els quals hi havia l'alcalde de Montornès, i les agències mediambientals van acordar, ahir a la seu del Consorci Besos Tordera, unitat d’acció i d’esforços per recuperar l’ecosistema del riu Besòs i revertir l’actual situació de la conca afectada.

Els alcaldes van anunciar que si la Fiscalia de Medi Ambient considera que l'empresa és sospitosa d'haver comès un delicte mediambiental, els consistoris es personaran judicialment contra Ditecsa.

Aquest dijous el Consorci Besòs Tordera i l’Agència Catalana de l’Aigua van obrir un expedient a Ditecsa pels danys ocasionats a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), de Montornès.

Cal recordar que l'aigua de la xarxa de subministrament per al consum humà (la que surt de l’aixeta) no s'ha vist afectada pel succés a cap dels municipis pels quals travessa el cabdal del riu Besòs. Es recorda, però, que cal evitar el consum i captació d’aigua directament del riu (animals, horts, etc.).

El parc fluvial del Besòs romandrà tancat fins que les administracions no tinguin els resultats de les analítiques i els informes sobre la situació de la llera.

 

Arxivat a: Medi Ambient
Representants municipals ahir a la seu del Consorci Besòs Tordera (Imatge: Vallès Visió)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona