CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Activitats al Castell de Sant Miquel i a Mons Observans durant les Jornades Europees de Patrimoni

Activitats al Castell de Sant Miquel i a Mons Observans durant les Jornades Europees de Patrimoni

03/10/2019

El cap de setmana del 12 i 13 d'octubre se celebraran a Montornès les Jornades Europees del Patrimoni. Dissabte hi haurà visites guiades al Castell de Sant Miquel i diumenge a Mons Observans, on es podrà veure l'espectacle de titelles "Marc Antoni i Cleopatra" amb la companyia La Genovesa.

Un any més, Montornès s’ha adherit a les Jornades Europees de Patrimoni. Al municipi se celebraran els dies 12 al 13 d’octubre amb dos dels elements patrimonials més destacats del municipi com a protagonistes: el Castell de Sant Miquel i el jaciment romà Mons Observans. Ambdós elements tenen la consideració de BCIN, Bé Cultural d'Interès Nacional, la màxima categoria de protecció en el camp del patrimoni que aotrga la Generalitat.

Visita per conèixer els treballs arqueològics del Castell de Sant Miquel

El dissabte 12 d’octubre es farà una visita guiada al Castell de Sant Miquel, focus de l’autoritat feudal durant l’edat mitjana al nostre territori. A més de descobrir les característiques de l’emplaçament, es donaran a conèixer els detalls del projecte de recuperació que s'hi està duent  a terme.

Qui vulgui assistir a la visita pujant a peu, ha de ser al pati d’armes del castell a les 11 h. També hi ha l'opció de fer part del trajecte en micro bus. En aquest cas, cal reservar plaça prèvia al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar a 93 114 90 07. El punt de trobada per pujar en micro bus serà davant l’Ajuntament a les 10 h.

Propostes familiars a Mons Observans

L’assentament romà de Mons Observans, que data del darrer terç del segle II aC, serà escenari d’un espectacle de titelles inspirat en l’antiguitat clàssica, el diumenger 13  a les 12 h. La companyia teatral La Genovesa representarà l'obra “Marc Antoni i Cleopatra”, una història adaptada per a tots els públics.

Abans d'això, a les 11 h, es farà una visita guiada i teatralitzada per les restes del jaciment, que constitueix un referent per a la comprensió del procés de romanització a Catalunya.

Arxivat a: Patrimoni històric
Jornades Europees  de Patrimoni 2019 - Castell de Sant Miquel
Jornades Europees de Patrimoni 2019 - Mons Observans
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona