CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El teatre Margarida Xirgu, a punt d'estrena

El teatre Margarida Xirgu, a punt d'estrena

25/09/2019

El primer cap de setmana d'octubre serà ben especial per a Montornès, amb l'estrena del nou teatre Margarida Xirgu. El dissabte, dia 5, hi haurà visites dinamitzades al matí i a la tarda, i el diumenge 6, la representació de l'espectacle Guillem Albà & La Marabunta.

El teatre Margarida Xirgu s'obrirà per primera vegada a la ciutadania el proper 5 d'octubre de 12 a 14 h i de 17 a 20 h. S'hi faran visites dinamitzades que permetran recórrer la platea, l'espai escènic, els camerinos, i les dues sales polivalents que completen l'equipament. N'hi haurà cada 15 minuts en grups de fins a 25 persones. La durada de la visita serà de 30 minuts. La reserva de torn de visita es podrà fer a partir del dijous 26 de setembre a través del portal entrades.montornes.cat o el mateix dia a l'equipament, sempre i quan hi hagi places disponibles. Les persones que necessitin ajut per fer la reserva en línia a través del portal, es poden adreçar al Casal de Cultura, de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h.

Guillem Albà & La Marabunta, el primer a trepitjar l'escenari

L'espai escènic del teatre s'estrenarà el 6 d'octubre a les 18.30 h amb un espectacle enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe: Guillem Albà & La Marabunta. Serà una oportunitat única per veure aquest fantàstic show de clown de forma gratuïta, i celebrar l'estrena del teatre. L'Ajuntament ha reservat una gran part de l'aforament al veïnat de Montornès. Les persones empadronades al poble que vulguin assistir a l'espectacle poden passar a recollir les localitats pel Casal de Cultura (de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h). Es podrà reservar un màxim de sis entrades per persona. Se'n repartiran fins que s'exhaureixin.

El nou teatre, aposta escènica amb espais per a usos ciutadans

El teatre Margarida Xirgu permetrà combinar una programació estable dedicada a les arts escèniques amb l'ús ciutadà. L'edificació disposa de dues plantes i un nivell superior. A la planta baixa hi ha el teatre pròpiament dit, al qual s'accedeix des del vestíbul de la plaça de Margarida Xirgu, que dona nom a l'equipament. Al mateix nivell hi ha la platea, amb 402 butaques,  tot l'equipament tècnic i d'escena i l'escenari, des del qual s'accedeix al nivell superior on hi ha els camerinos. L'espai està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

A la planta inferior, també accessible de forma independent, hi ha la Sala Gran, de 353 m2 i la Sala Petita, de 73 m2, ambdues destinades a usos polivalents. Aquest espai també disposa d'un office equipat per a servir refrigeris. L'equipament es completa amb espais d’emmagatzematge, amb 183 m2 repartits en diverses estances.

Arxivat a: Cultura i festes
Projecció sobre teló del logotip del Teatre Margarida Xirgu
Guillem Albà & La Marabunta
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona