CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès, entre els municipis impulsors del Centre de Recursos per la Remunicipalització

Montornès, entre els municipis impulsors del Centre de Recursos per la Remunicipalització

19/12/2018
  • L'Ajuntament de Montornès, juntament amb el de Barcelona, Castelldefels, Sabadell, Terrassa, Cadis, València i Saragossa, entre d'altres, col·labora en el nou centre de Recursos per la Remunicipalització de Serveis Públics, gestionat per la Fundació Pi Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

  • El nou espai neix amb l'objectiu de recollir i sistematitzar eines útils per als municipis que decideixin o es plantegin gestionar directament serveis públics que tinguin externalitzats. 

El nou centre de recursos inclou una web i una intranet que permetrà compartir experiències, consultar documents tècnics i acadèmics sobre la matèria i formular demandes per aprofundir en aquells aspectes que es considerin més importants.

La plataforma, que gestiona la Fundació Pi Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, està formada, entre altres, pels municipis de Barcelona, Cadis, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Montornès del Vallès, Sabadell, Santiago de Compostela, Saragossa, Tarragona i València.

Els pobles i ciutats integrants reivindiquen la remunicipalització de serveis després d’un període d’externalitzacions, especialment intens a les administracions locals, que ha comportat perjudicis tant per a la ciutadania (pèrdua de qualitat en els serveis) com per als treballadors dels serveis (empitjorament de les condicions laborals). També ha suposat la pèrdua de control per part de les administracions de serveis que són bàsics i estratègics en la gestió del territori.

La municipalització a Montornès 

Montornès va ser un dels municipis pioners en la remunicipalització de serveis públics amb la recuperació al 2014, i després de 50 anys de concessió privada, de la gestió de l'aigua. Des de l'1 de novembre d'aquell any el servei de subministrament es fa a través del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (GIACSA) al qual està associat l’Ajuntament, amb el nom Aigües Montornès. La gestió pública del servei ha permès, per exemple, dur a terme un programa global de millores a la xarxa de subministrament i l'optimització de recursos.

L'altre exemple més destacat de municipalització és la recuperació, l'any 2015, de la gestió del Complex Esportiu Municipal.

Arxivat a: Ajuntament
Oficina d'atenció d'Aigües Montornès a la plaça de la Font (Imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona