CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > A l’estiu, llegir té premi!

A l’estiu, llegir té premi!

10/08/2018

Aquest estiu la xarxa de biblioteques proposa concursos per fomentar la lectura durant les vacances

Aprofitant les vacances escolars, els joves de 10 a 16 anys poden participar en el concurs “Llegir té premi”. Només s'han de registrar al portal educatiu Legiland i seleccionar els llibres que vulguin llegir entre els més de 250 títols en català i en castellà que inclou la plataforma. Una vegada han llegit el llibre, han de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Com més obres en llegeixin, més punts acumularà cada participant.  

El concurs premiarà cinc guanyadors per cada categoria (de 10 a 12 anys i de 13 a 16 anys). El primer premi és un iPad mini, mentre que el segon i tercer premi és un smartwatch. El quart i el cinquè guanyador s’emportaran un lot de llibres.

Biblioteques a la fresca

També s'ha posat en marxa el concurs #biblioestiurevistes per tal de fomentar la lectura de revistes en català. Les persones participants han de penjar una fotografia a les xarxes socials (Twitter, Facebook o Instagram) llegint una revista en català i han d'acompanyar la publicació amb l’etiqueta #biblioestiurevistes. La persona guanyadora serà la que aconsegueixi més “m’agrada” i s’emportarà una tauleta i una subscripció anual a l’iQuiosc, el portal de revistes en català de l’APPEC.

Concurs de booktrailers

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, la Universitat Oberta de Catalunya i el portal literari lletrA han convocat la 5à edició del concurs de booktrailers. Aquest certamen està adreçat a joves d’entre 14 i 18 anys i s'hi pot participar fins al 26 d’octubre.

Les persones participants han de presentar un booktrailer de l’obra literària que hagin llegit. Un booktrailer és un vídeo breu que serveix per donar a conèixer un llibre. El jurat premiarà les propostes més creatives.

Els equips finalistes rebran un taller de formació per aprendre a fer un guió i disseny d’un tràiler de llibre i els guanyadors rebran, a més, una subscripció de 6 mesos a la plataforma Filmin i un lot de llibres.

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell del concurs "Llegir té premi"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona