CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Onze comunitats veïnals més reben ajuts per rehabilitar els seus edificis

Onze comunitats veïnals més reben ajuts per rehabilitar els seus edificis

19/06/2018

L’Ajuntament ha concedit aquests darrers dies ajuts per un import total de 284.793,35 € a 11 comunitats de Montornès Nord destinats a la rehabilitació dels seus edificis. Les subvencions estan incloses en l’àmbit d’actuació del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord.

Onze comunitats més del barri de Montornès Nord es beneficien dels ajuts de la darrera convocatòria oberta per l’Ajuntament, en el marc de la Llei de barris, perquè puguin finançar, entre altres coses, l’arranjament de façanes i cobertes, la millora de l’accessibilitat, i, en alguns casos, la instal·lació d’ascensors.

Els ajuts, amb un import de 284.793,93 €, cobreixen el 50% del pressupost protegible de les obres i el 75%, en cas que hi hagi una ordre d’execució de l’Ajuntament per l’existència d’elements en risc.

A més, l’Oficina del barri facilita a les comunitats veïnals suport tècnic, assessorament jurídic i mediació durant tot el procés de reforma.

La rehabilitació d’edificis és una de les principals línies d’actuació desenvolupades durant els darrers anys dins del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord.

Més de 900.000 € per rehabilitar edificis

En total, 54 comunitats de propietaris s’han beneficiat de les cinc convocatòries que s’han dut a terme des de 2013. S’hi han dedicat 913.092,98 € que han servit per finançar els arranjaments dels elements comuns dels edificis.

També s’han dut a terme actuacions per reordenar les antenes parabòliques instal·lades irregularment a les façanes dels edificis. Per a aquest tema en concret, s’han atorgat 33.674 € en ajuts a un total de 50 escales, de les quals 47 ja han reordenat les seves instal·lacions. Durant el 2018 s’acabaran d’executar les actuacions a aquelles escales amb ajuts atorgats i es requerirà els infractors que mantinguin aparells als balcons i finestres incomplint la normativa vigent.

A partir de 2019, la intenció de l’Ajuntament és donar continuïtat i fer extensiu a tot el municipi el Programa de rehabilitació dels elements comuns dels edificis mitjançant una convocatòria anual d’ajuts.

Arxivat a: PII Montornès Nord
Edifici en procés de rehabilitació a la plaça del Primer de Maig
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona