CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les veus de La Remençada ressonen a Montornès

Les veus de La Remençada ressonen a Montornès

28/05/2018

Més de 1.000 persones van seguir dissabte "La Remençada, el gran musical del Vallès". En la seva cinquena edició l'espectacle ha recuperat els escenaris dels inicis. Complementant el muntatge es desenvolupa tot un programa dedicat al món remença.

L'essència de La Remençada ha impregnat aquests dies Montornès. Dissabte, més de 1.000 persones van seguir La Remençada, el gran musical del Vallès, l'espectacle que rememora la revolta de la pagesia remença contra el poder feudal i, en concret, la darrera batalla de la Guerra dels Remences, lliurada a Montornès el 4 de gener de 1485.

En la seva cinquena edició el musical ha recuperat els escenaris dels inicis. Així els primers actes es van representar a la plaça dels Remences i al Parc dels Gegants i els darrers, com ja és tradició, a la plaça de Pau Picasso. L'Associació La Remençada, impulsora de l'esdeveniment, ha aconseguit novament encomanar al veïnat tota l'emoció de la història que s'explica, amb la força de la música i de la interpretació del quadre escènic dirigit per Toni Figuera. El gran muntatge està impulsat per gent del poble que ha aconseguit el suport d'empreses i institucions.

Entre el públic assistent hi havia l'alcalde, José A. Montero, i altres regidors de l'Ajuntament, la padrina de l'esdeveniment, la dibuixant Pilarín Bayés, a més de representants d'entitats, empreses col·laboradores i municipis de l'entorn.

La implicació dels territoris remences

Complementant l'espectacle, es desenvolupa tot un programa d'activitats relacionades amb l'època medieval i la pagesia en què participen altres municipis amb passat remença. La programació es va iniciar el dia 20 amb l'aplec de Santa Quitèria, a Vilanova del Vallès, i el recital "Els crits dels Remences" al poble gironí de Sant Esteve de Llémena a càrrec de l'Associació La Remençada.

Dissabte al matí, ja a Montornès, es va fer una visita al Celler de Can Blanchart per conèixer el calendari de pagès i estris de l'època. A la tarda, la Unió de Botiguers va organitzar un mercat remença i, després de l'espectacle, la Penya Blaugrana va oferir una botifarrada popular.

També diversos establiments de restauració s'han sumat a la iniciativa incloent durant uns dies tastets remences a la seva oferta gastronòmica.

Per al diumenge 3 de juny, s'ha previst una caminada guiada que farà un recorregut pel camí fluvial entre Montornès i Vilanova. Per finalitzar es farà un aperitiu popular al carrer Major.

Arxivat a: Cultura i festes
Les pageses de remença alcen la veu
Els pagesos de remença camí de la batalla
Els pagesos s'imposen als soldats. Enguany la batalla s'ha lliurat a la gespa de la pl. de Pau Picasso
Actors i actrius en ple treball interpretatiu
El públic segueix la trama amb intensitat. Entre ells, Pilarín Bayés, l'alcalde de Montornès i l'alcaldessa de Vallromanes
L'escenari de la plaça de Pau Picasso
El quadre escènic saluda el públic
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona