CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > Tot a punt per "La Remençada. El Gran Musical del Vallès"

Tot a punt per "La Remençada. El Gran Musical del Vallès"

10/05/2018

Aquesta setmana s’ha presentat la cinquena edició de “La Remençada de Montornès. El Gran Musical del Vallès”, que es posarà en escena el 26 de maig. Enguany la padrina és la dibuixant Pilarín Bayés.

Prop d’un centenar de persones han assistit aquest dimarts a la presentació de la cinquena edició de La Remençada de Montornès. El Gran Musical del Vallès al Centre Cultural de Vilanova del Vallès.

L’acte ha comptat amb la presència dels alcaldes de Montornès i de Vilanova, José A. Montero i Yolanda Lorenzo, respectivament, del vicepresident 3r i diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, i de la padrina d’aquesta edició, la dibuixant Pilarín Bayés.

Bayés ha firmat en el llibre d’Honor de l’Associació La Remençada i ha fet un dibuix in situ durant el seu parlament. La Remençada, al seu torn, l'ha obsequiat amb un ram de flors i un vano pintat a mà inspirat en la seva obra.

A la presentació no hi ha faltat les dramatitzacions interpretades pel grup escènic de La Remençada. L'acte ha finalitzat amb la ballada de la sardana “Els remences del Vallès” i degustació del pa i de la coca de la Remençada, que elaboren les pastisseries locals i d'un aperitiu elaborat i servit per alumnes de l'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental.

La Remençada, en constant renovació

La cinquena edició de La Remençada es representarà el 26 de maig, a les 18 h. Com a novetat d’enguany, el musical començarà a la plaça dels Remences (com en els seus inicis) i finalitzarà a la plaça de Pau Picasso, per ajustar millor el recorregut a les propostes del guió de l’obra. Tots els escenaris s'han renovat.

Aquest any també s’han establert noves col·laboracions amb els centres educatius del municipi com l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, el projecte de voluntariat de l’Institut Vinyes Velles i el Pla de Transició al Treball.

L'esdeveniment va ser concebut pel seu ideòleg, Xavier Bertran, l'any 2014 com un espectacle inèdit amb la particularitat de ser representat de forma itinerant pels carrers de Montornès. Cada any s’incorporen novetats per completar l’esdeveniment i augmentar la seva projecció. L’any passat es va començar a incorporar en la iniciativa municipis veïns que en època medieval formaven part de mateix territori. Per això l’any passat la presentació del musical es va fer a Vallromanes i enguany a Vilanova del Vallès.

Arxivat a: Cultura i festes
Foto final de la presentació amb la padrina Pilarín Bayés, representants polítics i empreses i entitats col·laboradores
Pilarín Bayés, signa el Llibre d'Honor de la Remençada i el conveni d'apadrinament de La Remençada
La dibuixant va acompanyar el seu parlament amb il·lustracions
El vestuari, una part molt important de l'espectacle
Reconeixement a Elisenda Guiu, la primera modista de La Remençada
Ballada de la sardana "Els remences del Vallès"
El pa i la coca de La Remençada
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona