CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès reedita el dispositiu d'inserció laboral DIL Barri-Olímpia i altres projectes amb el suport del programa Treball als barris

Montornès reedita el dispositiu d'inserció laboral DIL Barri-Olímpia i altres projectes amb el suport del programa Treball als barris

16/02/2018

L'Ajuntament destinarà 313.121,82 € subvencionats pel SOC a continuar desenvolupant actuacions de cohesió social en l'àmbit del Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord. L'ajut, articulat a través del programa Treball als barris, permetrà contractar els recursos humans necessaris per posar en marxa una nova edició del dispositiu d'inserció laboral DIL Barri-Olímpia. També es reeditarà el projecte de dinamització comunitària Viu i conviu al barri, així com un programa de neteja viària i gestió de residus.

És la cinquena vegada que Montornès aconsegueix els ajuts que destina el SOC als municipis que desenvolupen projectes d'intervenció integral als barris. Aquest dijous s'ha fet la presentació dels projectes que es desenvoluparan aquest 2018 amb la presència de l'alcalde, José A. Montero i del regidor delegat de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado que han explicat el detall de les actuacions.  

Enguany l'Ajuntament ha aconseguit 313.121,82 € que permetran realitzar els següents projectes: 

  • Projecte DIL Barri-Olímpia 2018: 187.854,34 euros
    Es contractaran 2 professionals de l’orientació laboral, 1 Integradora social, 1 formador en NNTT i 1 suport administratiu.
    Funció: suport a la recerca de feina a les persones aturades i dinamització actuacions que milloren les competències de les persones que cerquen feina. Les actuacions es divideixen en tres blocs:
    a) Actuacions de millora de les competències  Bàsiques i Transversals.
    b) Actuacions de millora de les Competències Professionals / Itineraris
    c) Actuacions que afavoreixen la Igualtat de Gènere, abordant temes de conciliació i de formació per afavorir l’apoderament de les dones (Programa Olímpia)
  • Projecte Viu i Conviu al barri: 31.559,72 euros
    Es contractarà 1 Integrador/a i 1 Monitor/a durant 6 mesos per dinamitzar i donar continuïtat a actuacions al barri com el grup de conversa, el projecte de costura  "Entre fils", el jardí urbà, així com tasques de suport a comunitats de veïns / veïnes i a la infància i la joventut.
  • Projecte de Neteja viària i Gestió Residus: 93.707,96 euros
    Es contractarà 8 operaris/es (4 homes i 4 dones) al 80% de la jornada laboral. Aquestes persones  prèviament hauran fet la formació de Gestió de Residus inclosa en les actuacions de millora de competències professionals del projecte DIL Barri-Olímpia. 

Els projectes es desenvolupen de manera transversal i coordinada amb la participació de diferents departaments i personal tècnic municipal: Promoció Econòmica, Participació, Igualtat, Serveis Socials, Medi Ambient, Immigració, Educació, Joventut  i Oficina del Barri. 

Les dades del DIL Barri-Olímpia 2017 

Durant l'acte d'aquest dijous també s'ha fet el lliurament de diplomes a les persones participants en el DIL Barri-Olímpia 2017 i s'ha presentat els resultats del dispositiu. 

A llarg de l’any 2017 van passar pel dispositiu un total de 227 persones en situació d'atur, majoritàriament majors de 45 anys. Per sexes, la participació va ser d'un 53% de dones i un 47% d'homes. L'índex d'inserció laboral se situa en el 32%, tot i que les contractacions continuen sent majoritàriament de tipus temporal. Per sectors, els serveis i la logística concentren el 60% de les insercions, mentre que la fabricació i producció n'aglutinen el 22% i la contractació per part de l'administració pública el 18%.

Arxivat a: PII Montornès Nord, Promoció Econòmica
El regidor d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado i l'alcalde, José A. Montero
Un moment de l'acte de presentació celebrat a l'Ajuntament
Grup participant a la formació sobre alfabetització digital
Grup de participants en la formació d'ofimàtica
Grup de participants en la formació d'ús del català en el món laboral
Grup de participants en el curs de conducció de carretons
Grup de participants en la formació sobre gestió de residus i auxiliars de magatzem
Grup de participants en la formació sobre competències laborals
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona