CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès amb el 25N

Montornès amb el 25N

25/11/2017

Aquest dissabte s’ha celebrat l’acte central de la programació del 25N amb la lectura del manifest institucional contra la violència masclista i la representació de l’obra “4 minuts, 12 segons” a càrrec de Versus Teatre.

Sota el lema I tu què fas contra la violència de gènere? avui s’han dut a terme els principals actes del 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista, a l’Espai Cultural Montbarri.

La regidora de Polítiques d'Igualtat, Mar Garcia, ha fet la lectura del manifest institucional subscrit per la Generalitat, les quatre diputacions i les associacions municipalistes de Catalunya. A continuació, s’ha representat l’obra 4 minuts, 12 segons, a càrrec de Versus Teatre. L’espectacle, protagonitzat pels actors Jordi Cadellans i Carles Pulido i les actrius Silvia Sabaté i Judith Aguilar, reflexiona sobre el paper de les xarxes socials, les relacions i la violència de gènere.

La programació del 25N ha inclòs activitats com un club de lectura, tallers per a joves i una exposició sobre la representació de les dones en els mitjans de comunicació. A més, per segon any consecutiu, l’alumnat de 4t d’ESO ha assistit al monòleg interpretat per Pamela Palenciano, una dona que va patir la violència de gènere a l’adolescència. 

Primeres passes de la Taula per la Igualtat

Aquesta setmana s’ha presentat la Taula per la Igualtat, nascuda arran de l’aprovació del segon Pla d’Igualtat de Montornès i concebuda com un espai participatiu per treballar per un municipi més igualitari.

A l’acte, organitzat dimecres a l’Hotel d’Entitats, hi van participar una vintena de veïns i veïnes i representants d’associacions locals. A la sessió es va definir el funcionament d’aquest nou òrgan i les seves principals línies d’actuació.

La primera acció del grup ha estat sumar-se a la campanya de sensibilització promoguda per l’Institut Català de les Dones Per una Catalunya lliure de violències sexuals. Demanen que el veïnat també s’hi sumi descarregant-se el cartell de la campanya, fent-se una fotografia i compartint-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #JOTAMBÉ i anomenant l’@icdones.

La Taula per la Igualtat es tornarà a reunir al gener.

Arxivat a: Igualtat
Un centenar de persones han assistit a l'acte central del 25N a Montornès
La regidora de Polítiques d'Igualtat, Mar Garcia, ha llegit el manifest institucional acompanyada per l'alcalde, José A. Montero, i l'agent d'Igualtat, Jose Gómez
Jordi Cadellans i Sílvia Sabaté, en una escena de "4 minuts, 12 segons"
Assistents a la presentació de la Taula per la Igualtat de Montornès
Monòleg "No solo duelen los golpes" a l'Espai Cultural Montbarri
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona