CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > Comencen les obres del nou itinerari per a vianants entre el nucli urbà i Ca l'Ametller

Comencen les obres del nou itinerari per a vianants entre el nucli urbà i Ca l'Ametller

06/11/2017

El projecte millorarà la seguretat viària en el tram que uneix Can Parera i el barri de l'Ametller. Les obres permetran la creació d’un itinerari per a vianants i la millora del revolt de la carretera BV-5001.

Aquesta setmana es posen en marxa les obres d'execució d'un nou itinerari per a vianants que enllaçarà el nucli urbà de Montornès i el barri de l'Ametller. El projecte, que afecta un tram de 750 m, també preveu la millora del traçat de la carretera BV-5001 per garantir i millorar la seguretat viària.

El nou camí per a vianants seguirà en paral·lel el traçat de la BV-5001 i estarà separat de la carretera per una barrera de contenció. El camí, amb una amplada d'1,80 m, serà apte per a vianants i bicicletes, i anirà des del final de la vorera de Can Vilaró fins al carrer dels Cirerers, al barri de l’Ametller. Els treballs també preveuen el soterrament d'una canalització de titularitat municipal per poder prestar, en el futur, servei de fibra òptica.

Més seguretat en el revolt de la carretera

Les obres projectades permetran la millora de la seguretat viària en el revolt de la via, situat al davant del camí de Can Cuberot i de la masia de Ca l’Ametller, aproximadament. Es reduirà l’amplada dels carrils de circulació a tres metres, s'augmentaran els sobreamples a les corbes i s’ampliarà a un metre el voral ubicat al costat de l’itinerari per a vianants. A més s’habilitarà un tercer carril de gir a l’esquerra per reordenar els accessos existents, amb especial atenció al del camí de Can Cuberot.

Materialitzant una reivindicació municipal

El projecte de millora de l'accés al barri de l'Ametller va ser redactat per la Diputació de Barcelona amb aportacions dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Montornès, arran d'una petició del municipi de l'any 2013. Els treballs han estat licitats per la mateixa Diputació a l'empresa AMSA. El cost de les obres serà de 814.210,88 euros, dels quals 802.679,14 euros aniran a càrrec de la Diputació i 11.531,74 euros seran assumits per l'Ajuntament. La durada prevista de les obres serà de sis mesos.

Arxivat a: Via pública
Revolt  de la carretera BV-5001 amb accés al camí de Can Cuberot (Foto: DIBA)
Un altre punt de vista del tram afectat per les obres de millora
Plànol de situació dels treballs (Imatge: DIBA)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona