CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Comunicat de l'alcalde José Montero en relació a la situació política catalana actual

Comunicat de l'alcalde José Montero en relació a la situació política catalana actual

22/09/2017

Davant de la macrooperació judicial que s'ha dut a terme en els darrers dies i hores, en la deriva impulsada pel govern del Partit Popular per aturar la convocatòria de l'1-O, vull manifestar el nostre rebuig rotund cap a aquestes actuacions repressives i les detencions efectuades. També vull expressar una gran preocupació per la possible escalada d'intensitat que pugui venir en els pròxims dies, i les conseqüències que poden comportar. 

Des del govern municipal, ens situem al costat de la democràcia, de la defensa de l'autogovern de Catalunya, de les institucions catalanes i en contra de la repressió. Sempre ho hem fet i ara més que mai ens hem de mantenir ferms, sense caure en les provocacions. 

Aquesta situació ha arribat a aquest extrem per la manca de voluntat política, de diàleg i de negociació, que és responsabilitat d'ambdós Governs, per tal de trobar una sortida democràtica que interpel·li a àmplies majories. És un problema polític d'arrel que no pot tenir com a resposta una actuació judicial o policial per part de l'Estat Espanyol. 

Amb les darreres actuacions encara s'agreuja més la divisió de les posicions, i provoca la reacció unànim de la Catalunya diversa, la Catalunya d'un sol poble, que genera espais d'amplis consensos. Aquest ha de ser el camí que ens porti al diàleg per trobar una solució a la situació catalana actual. 

Durant anys els moviments socials i polítics ens hem rebel·lat contra les retallades, contra les lleis injustes, fent vaga, insubmissió a l’exercit, contra els desnonaments, contra la guerra, o contra la corrupció i ho hem fet defensant els drets i les llibertats de les classes populars que avui més que mai tant estant patint. 

També han estat, som i serem tantes i tants càrrecs electes que des dels municipis i com a ciutadans organitzats, hem volgut posar les institucions al servei de les persones, impulsant canvis i transformació social que permeti trencar amb un sistema tan injust com el del règim del '78. Aquesta és la reivindicació compartida per àmplies majories a Catalunya i a Espanya. Càrrecs que hem promès per imperatiu legal la Constitució. En canvi, altres que l'han jurada sense reserves, continuen mantenint l'estatus dels grans poders i el control de l'estat canviant lleis i articles segons els seus interessos. 

Són temps convulsos. Demano fermesa en la defensa dels drets i les llibertats amb calma i serenor, però també demano la llibertat dels detinguts en aquesta operació. S'ha d'aturar la confrontació i els bel·licismes, per evitar fractures a les classes populars. Cal que immediatament s'arribi a una sortida d'ampli consens. L'assemblea de representants impulsada per Unidos Podemos amb PSOE, ERC, PDeCAT i PNV per al pròxim cap de setmana pot ser un bon inici. 

Convidem tothom a participar de les mobilitzacions pacífiques, obertes i plurals previstes per als propers dies, agermanats en la defensa de la democràcia i contra la repressió.

 

L'Alcalde,
José A. Montero Domínguez

Arxivat a: Ciutadania
L'alcalde, José A. Montero
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona