CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El naixement de Montornès Nord al 8è llibre de la col·lecció Premi Montornès de recerca històrica

El naixement de Montornès Nord al 8è llibre de la col·lecció Premi Montornès de recerca històrica

21/04/2017

Aquest dijous s’ha presentat el llibre número vuit de la col·lecció Premi Montornès de recerca històrica, elaborat pels germans Abel i F. Javier Álvarez. La publicació descriu el naixement de Montornès Nord entre els anys 1958 i 1965.

L’Espai Cultural Montbarri va acollir, ahir dijous, la presentació del llibre Ciutat Satèl·lit Riera-Marsà. El naixement de Montornès Nord (1958-1965). El llibre és obra dels germans Abel i F. Javier Álvarez, guanyadors de la Beca Montornès de recerca històrica 2012. Els autors són geògrafs nascuts al municipi.

La publicació recull les motivacions i les gestions que van portar a instal·lar una ciutat satèl·lit a Montornès i explica què va succeir entre 1958, any de la primera proposta d’industrialització, i 1965, quan es va inaugurar la nova ciutat.

La portada del llibre és un treball del dissenyador local Israel de Francisco.

Testimonis de primera mà

L’acte de presentació va comptar amb la presència dels autors Abel i F. Javier Álvarez i del geògraf i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Enric Mendizàbal, qui ha escrit el pròleg del llibre. 

També hi van participar amb els seus testimonis els veïns Ramon Ventura, Ambrosio Leal, Mercedes Díaz i Cinto Simón, que van viure de molt a prop els anys de la creació de Montornès Nord.

Una proposta per aquest Sant Jordi

El llibre, del qual s’ha imprès una tirada de 400 exemplars, té 150 pàgines i es pot comprar a la llibreria Enric a un preu de 13 €.

Aquest cap de setmana, amb motiu de la diada de Sant Jordi, també es podrà trobar a la parada de la llibreria Enric a la plaça de Pau Picasso. Enguany, hi haurà parades de llibres i roses a la plaça de Pau Picasso des del divendres 21 al diumenge 23 d’abril.

Arxivat a: General, Patrimoni històric
Acte de presentació del llibre número 8 de la col·lecció Premi Montornès de recerca històrica
Els germans Álvarez Conchudo en un moment de la presentació
Els veïns Ramon Ventura, Ambrosio Leal i Cinto Simon i la veïna Mercedes Díaz a la presentació del llibre
Llibre "Ciutat Satèl·lit Riera-Marsà. El naixement de Montornès Nord (1958-1965)"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona