CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès referma el compromís amb el projecte científic de l'Urban River Lab

Montornès referma el compromís amb el projecte científic de l'Urban River Lab

13/02/2017

Divendres es va escenificar la signatura del conveni de col·laboració subscrit per l'Ajuntament, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat de Barcelona, l’empresa Naturalea Conservació S.L. i el Consorci Besòs Tordera.

L'alcalde de Montornès, José A. Montero, i la regidora de Medi Ambient, Mar García, van assistir divendres a la signatura del conveni de col·laboració que permetrà a l'Urban River Lab seguir tirant endavant projectes d'investigació científica a la llera del riu.

L'acte també va comptar amb la presència de representants del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), de la Universitat de Barcelona, de l’empresa Naturalea Conservació S.L. i del Consorci Besòs Tordera.

L'Urban River Lab (URL), ubicat a tocar de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Montornès, treballa des de l'any 2014 en el desenvolupament de projectes experimentals per conèixer els efectes de la vegetació i els substrats (sorres, graves o pedres, entre altres) en l'aigua dels rius amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat.

Els treballs realitzats fins ara confirmen que determinades espècies vegetals pròpies de ribera (com el jonc, el canyís o el lliri groc) poden millorar l’aigua efluent de depuradora que arriba als rius.

Després de tres anys de funcionament l'URL s'ha convertit en un referent internacional en la recerca en aquest àmbit. El mes de març es posaran en marxa noves investigacions coordinades per l’equip del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

Arxivat a: Medi Ambient
D'esquerra a dreta: Albert Sorolla (Naturalea), Lluis Calvo (CSIC), Sergi Mingote (Consorci Besòs Tordera), José A Montero (Alcalde de Montornès) i Francesc Sabaté (UB)
Instal·lacions de l'Urban River Lab
Un moment de la intervenció d'Eugència Martí, investigadora del CEAB-CSIC
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona