CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Horts socials i ecològics a l’abast del veïnat

Horts socials i ecològics a l’abast del veïnat

11/01/2017

L'Ajuntament ha obert la tercera convocatòria per cobrir les vuit parcel·les dels horts ecològics municipals que han quedat buides en els darrers mesos. El termini per lliurar la documentació finalitza el 28 de febrer.

Qualsevol persona que estigui empadronada a Montornès des de fa dos anys pot accedir a una de les vuit llicències que queden vacants i que s'han posat a disposició del veïnat per a l’ús temporal dels horts socials i ecològics de l'avinguda del riu Mogent.

Des de l’any 2013 funciona una zona per al cultiu ecològic habilitada per l'Ajuntament entre el tram final de l’avinguda del Riu Mogent i la llera del riu, a prop de la deixalleria municipal. El terreny conté 40 parcel·les d’horts d’uns 30 m2 cadascuna.

En aquesta tercera convocatòria s’ompliran els buits originats per les renúncies que hi ha hagut recentment. A més, es constituirà una llista d’espera per a properes baixes.

Les llicències per cultivar els horts ecològics són gratuïtes i s’atorguen per un termini de dos anys, prorrogables a dos anys més si ambdues parts hi estan d’acord.

Per poder optar a una de les vuit parcel·les disponibles, cal presentar una sol·licitud a l’Ajuntament abans del 28 de febrer.

Aposta pel cultiu ecològic

Des de la posada en marxa dels horts s'ha apostat per un model de cultiu ecològic. Això vol dir que en els conreus no s'utilitzen productes fitosanitaris ni adobs d’origen químic.

L’Associació d’Hortolans de Montornès i l’Ajuntament faciliten formació continuada i assessorament sobre aquest tipus d’agricultura. Durant el 2016 es van fer sessions enfocades a la planificació dels cultius i les rotacions, el calendari de plantació, la prevenció i el tractament de plagues i malalties, i la instal·lació i l’ús del reg per degoteig. 

Arxivat a: Medi Ambient
Horts socials al tram final de l’avinguda del Riu Mogent

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona