CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Prova de so de les sirenes del Pla d'emergència exterior del sector químic

Prova de so de les sirenes del Pla d'emergència exterior del sector químic

15/11/2016

El 21 de novembre, de 10.20 a 10.30 h, es durà a terme una prova de funcionament de la sirena ubicada al turó de les Tres Creus. La que hi ha al recinte de l'empresa REPSOL està en procés d'actualització, per la qual cosa no sonarà.

Aquesta és la segona de les dues proves que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i la Direcció General de Protecció Civil tutelen anualment. Els simulacres es desenvolupen de forma esglaonada als municipis catalans inclosos al Pla d'emergència del sector químic de Catalunya (PlaseqCat).

Es preveu que a Montornès la prova començarà cap a les 10.20 h amb un so d'alerta ondulant, durarà deu minuts i finalitzarà cap a les 10.30 h amb un senyal de fi d’alerta, totalment pla.

On són les sirenes?

Al terme municipal de Montornès hi ha dues sirenes d'alerta: una al turó de les Tres Creus i una altra al recinte de l'empresa REPSOL. Aquesta darrera sirena no sonarà perquè es troba en fase de manteniment. Actualment, el CECAT i la Direcció General de Protecció Civil estan actualitzant una vintena de sirenes que han quedat obsoletes i requereixen de la instal·lació d'un seguit de components electrònics que les actualitzin. El procés d'actualització de les sirenes ha començat aquest 2016 i finalitzarà en els propers anys.

Amb la sirena del turó de les Tres Creus es completa l'abast teòric de la totalitat del territori al nord del riu Mogent incloent tot el barri de Montornès Nord, la plana de Can Vilaró i el barri de Ca l'Ametller. En la pràctica, l’abast pot ser de més extensió o de menys en funció de les variables de so i meteorològiques del dia. 

El seguiment de la prova 

El dia de la prova de sirenes podeu fer-ne el seguiment a través del compte de Twitter de la Direcció General de Protecció Civil @emergenciescat. També trobareu informació actualitzada al web de consells per al risc químic http://interior.gencat/riscquimic

Arxivat a: Medi Ambient, Seguretat ciutadana
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona