CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El joc lingüístic “Endevina-la!” arriba a Montornès de la mà de la Unió de Botiguers i l’Oficina de Català

El joc lingüístic “Endevina-la!” arriba a Montornès de la mà de la Unió de Botiguers i l’Oficina de Català

06/10/2016

El concurs consisteix a desxifrar els jeroglífics que, del 24 d’octubre al 19 de novembre, s’exposaran als aparadors de 30 comerços del poble.

Endevina-la! és un joc de llengua i enginy organitzat, a Montornès, per la Unió de Botiguers i l’Oficina de Català amb el suport de l’Ajuntament. Del 24 d’octubre al 19 de novembre s’exposaran jeroglífics que caldrà desxifrar als aparadors de 30 establiments associats a la Unió de Botiguers.

A més de dinamitzar el comerç, el concurs té l’objectiu de promoure l’ús de la llengua catalana als establiments d’una manera lúdica i engrescadora.

Per participar a l’Endevina-la! només caldrà passejar pel poble, mirar els aparadors, desxifrar els jeroglífics, entrar al comerç, emplenar una butlleta amb la resposta i les dades personals i lliurar-la a la persona responsable de l’establiment. 

Premis per a qui desxifri més jeroglífics

Com més establiments es visitin i més jeroglífics es desxifrin, més possibilitats hi haurà de guanyar un dels premis del concurs. N’hi haurà quatre: tres per categoria adulta de 50, 75 i 100 euros en vals de compra, i un premi sorpresa infantil per al menor de 14 anys que encerti més jeroglífics. També hi haurà un petit obsequi per als participants infantils.

El dia 29 de novembre en el decurs de la celebració de la Paella popular de Sant Sadurní, la Unió de Botiguers farà lliurament de premis.

 

D’on ve l’Endevina-la
L’Endevina-la! va començar a Canovelles, on ja se n’han fet  tres edicions; també hi ha hagut joc de l’Endevina-la a Sant Celoni  (2 edicions), Granollers i Cardedeu (1 edició) i està previst que enguany es faci la segona edició a Granollers i les primeres de Caldes i Parets del Vallès.
El 2014 l’Endevina-la! va ser reconegut per la Confederació de Comerç de Catalunya amb el Diploma de Reconeixement a Iniciatives Lingüístiques del Sector Comercial Memorial Mercè Canal.

Arxivat a: Cultura i festes
.

Arxius adjunts

  • Endevina-la! (PDF, 765 kB)
    Triptic en format pdf amb informació del joc i el llistat d'establiments de la ruta de l'Endevina-la!
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona