CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El nucli antic de Montornès i Mons Observans a les Jornades Europees del Patrimoni

El nucli antic de Montornès i Mons Observans a les Jornades Europees del Patrimoni

15/09/2016

Una visita teatralitzada per conèixer els elements patrimonials del nucli antic del poble, aquest dissabte, i una matinal especial a Mons Observans, diumenge, centren les Jornades Europees del Patrimoni a Montornès.

Un any més, Montornès s’ha adherit a les Jornades Europees del Patrimoni. En aquesta ocasió es presenten dues propostes: una per donar a conèixer el patrimoni i la història del poble a partir del nucli antic i l’altra per continuar descobrint aspectes de l’època romana en el marc del jaciment Mons Observans. 

Un tomb per la història de Montornès
El dissabte17 de setembre es durà a terme l’activitat “Un tomb pel nucli antic de Montornès”. Es tracta d’una visita guiada i teatralitzada per conèixer els principals elements patrimonials del nucli antic del poble, alguns dels quals ja no existeixen. El trajecte comença a la plaça de Joaquim Mir i recorre una desena de punts d'interès en companyia del senyor Valentí Traveria, un estiuejant dels anys 50. L’itinerari mostra com va créixer Montornès a principis del segle XX: de la vila medieval cap a la vila moderna, de la Sagrera a la Carretera. Es faran sessions al matí (11.30 h) i a la tarda (18.30 h). Les places són limitades, així que cal fer una inscripció prèvia al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar al telèfon 93 572 11 70.  

Vi i roses a Mons Observans 
El diumenge 18 de setembre el jaciment celebrarà les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya amb el taller "De vi, de roses i de Roma" en què es desvetllarà la importància del vi en l'antiguitat i els secrets de la preparació del vi aromatitzat amb pètals de rosa seguint una recepta extreta del llibre de cuina De re coquinaria, de M.G.Apicius. Com que es tracta d’un taller familiar també s’ha previst preparar una versió de la recepta sense alcohol. El taller finalitzarà amb un tast de vi de roses i moretum preparat pel restaurant Can Major. 

També hi haurà tallers d’arqueologia i visites teatralitzades.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
El camp de futbol de Montornès, cap a 1950. AMMV, col·lecció de Maria Forcada.
Jornades Europees del Patrimoni 2016 a Mons Observans

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona