CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Oberta la convocatòria de la 8a Beca Montornès de Recerca Històrica

Oberta la convocatòria de la 8a Beca Montornès de Recerca Històrica

10/08/2016

Fins al 30 de setembre es poden presentar projectes per a la vuitena edició de la Beca Montornès de Recerca Històrica. La beca té una periodicitat biennal i està dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant.

L’Ajuntament ha aprovat les bases de la vuitena Beca Montornès de Recerca Històrica.

El termini de presentació dels projectes finalitza el 30 de setembre. Els treballs han de tractar algun aspecte de la història de Montornès del Vallès des de l’àmbit de les ciències socials.

Com és habitual, el projecte guanyador es donarà a conèixer a finals del mes de novembre en el marc de les Festes de Sant Sadurní. Pot optar a la beca qualsevol persona física que acrediti com a mínim la titulació universitària de primer cicle o qualsevol persona jurídica relacionada amb el món de la cultura. Les propostes s’han de redactar en llengua catalana i han de tenir una extensió i configuració lliures, no superior a 20 fulls.

El jurat de la beca Montornès de Recerca Històrica estarà format en aquesta edició per l'escriptor Ignasi Riera; l’historiador Jaume Sobrequés; l’arqueòleg Josep Guitart; l’egiptòloga Emma González i l’alcalde del municipi, José Antonio Montero.

Un certamen amb història

La beca, creada l'any 2002, té una periodicitat biennal i està dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant. Fins ara s’han publicat set llibres corresponents a treballs presentats.

La darrera edició, la del 2014, la va guanyar Emilio José Sánchez amb el projecte De la fàbrica al barri. Quan el carrer tornà a ser nostre. El moviment obrer i veïnal a Montornès del Vallès al tardofranquisme i la transició (1960-1980).

Aquest treball proposa aprofundir en l’evolució del moviment obrer i veïnal a Montornès des dels anys de la creació del polígon industrial i la Ciudad Satélite Riera Marsà fins a la crisi d’aquests moviments ciutadans cap a 1980.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Imatge de promoció de la convocatòria. AMMV. Col. Joan Viñallonga.
Alguns dels llibres guanyadors de la Beca Montornès de Recerca Històrica que hi ha publicats
Emilio José Sánchez va guanyar la 7a edició del certamen
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona