CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Aplaudiments per al quart documental de la sèrie "Parlem de Montornès"

Aplaudiments per al quart documental de la sèrie "Parlem de Montornès"

19/04/2016

Prop de 200 persones han assistit a la primera projecció pública del quart documental de la sèrie "Parlem de Montornès. Memòria del segle XX" celebrada aquest dilluns al Teatre Municipal. El film està dedicat a les festes, les tradicions i el lleure.

En aquesta ocasió, la peça audiovisual ha estat elaborada a partir de 16 entrevistes a persones grans del poble que han explicat les seves vivències i han rememorat, com a testimonis directes, com es vivien les festes durant els anys 40, 50 i 60 del segle XX i quines propostes d’oci predominaven a Montornès.  

El documental també està il·lustrat amb imatges fílmiques i fotogràfiques del fons de l’Arxiu Històric. La majoria d’aquestes imatges han estat donades o cedides a l’arxiu per persones a títol particular.

L’empresa Sabem.com ha estat l’encarregada de fer les entrevistes, el guió i el muntatge audiovisual de tota la sèrie documental, sota la coordinació d’una comissió veïnal.

La primera projecció pública del documental, celebrada  aquest dilluns al Teatre Municipal, ha aplegat prop de 200 persones. En el transcurs de l'acte s'ha retut homenatge a les persones que han col·laborat en la iniciativa.

Recuperar la memòria col·lectiva

La sèrie Parlem de Montornès és una iniciativa promoguda per l’Arxiu Històric Municipal i la Biblioteca amb l’objectiu de recuperar la memòria col·lectiva del Montornès del segle XX.

A l’abril de l’any 2008 es va publicar el primer documental de la sèrie Parlem de Montornès, titulat “L’evolució d’un poble”. Des de llavors, s’han dut a terme una cinquantena d’entrevistes a persones grans del municipi que han servit per crear quatre documentals.

 “L’evolució d’un poble, “El trasbals d’una guerra”, “De ciutat a barri. 50 anys de Montornès Nord” i “Festes, tradicions i lleure” són els quatre títols que formen, de moment, la col·lecció Parlem de Montornès. Totes les entrevistes que s’han fet en aquest període es conserven de manera íntegra a l’Arxiu Històric.

L’Ajuntament ha editat 500 exemplars del quart documental en format DVD. Es poden trobar a la Biblioteca i a l’Arxiu Històric. 

Arxivat a: Ciutadania, Cultura i festes, Gent Gran, Patrimoni històric
Col·laboradors i col·laboradores del 4t documental Parlem de Montornès
Presentació del 4t documental Parlem de Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona