CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Ajuntament implanta l’energia geotèrmica a la Casa Consistorial

L’Ajuntament implanta l’energia geotèrmica a la Casa Consistorial

23/11/2015

Aquests dies es duen a terme els treballs d’implantació de l’energia geotèrmica per abastar el sistema de climatització de l’edifici de l’Ajuntament. Es calcula que el nou procediment permetrà estalviar més de 33.400 euros a l’any.

L’ús de la geotèrmia permet aprofitar l’escalfor constant del subsòl per tal que l’aigua que arriba als circuits de les màquines de climatització tingui sempre una temperatura de 19ºC. D’aquesta manera la maquinària ha de consumir menys energia per escalfar l’aigua a l’hivern i refredar-la a l’estiu.

L’energia geotèrmica abastirà dues de les quatre fases del sistema de climatització de la Casa Consistorial. Les fases estan muntades en cascada, de manera que l’energia geotèrmica serà l’escollida per defecte pel sistema i només es recorrerà a l’ús d’energia convencional com a mesura de suport en cas de temperatures ambient extremes. 

Estalvi energètic i econòmic 

La inversió total dels treballs que s’estan duent a terme s’ha xifrat en 133.764 euros. Segons els càlculs municipals, basats en un estudi realitzat a finals de 2013 amb el suport de la Diputació, el sistema estarà amortitzat en un termini de quatre anys i representarà un estalvi anual de més de 33.400 euros.

El projecte, que s’enllestirà en el que queda d’any, inclou la perforació de pous de sondatge a l’entorn de l’Ajuntament, la creació d’una xarxa d’aigua horitzontal, la instal·lació de les bombes i canonades necessàries per a l’extracció de l’escalfor i la connexió amb les màquines de climatització. També s’instal·larà un sistema de monitorització per controlar el funcionament i estalvi del conjunt

Arxivat a: Ajuntament, Medi Ambient
Perforació de pous de sondatge per a l'extracció de l'escalfor del subsòl
Treballs per a la implantació de l'energia geotèrmica
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona