CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès Nord i Montornès Centre, més a prop

Montornès Nord i Montornès Centre, més a prop

24/02/2015

Les obres de construcció de la passarel·la que enllaçarà Montornès Nord i Montornès Centre per sobre del riu Mogent avancen. L’actuació es completarà amb l’adequació del camí fluvial al marge esquerre del riu per fer-lo més transitable i facilitar l’accés al nucli urbà.

La passarel·la sobre el riu Mogent a aconseguirà trencar per fi una barrera històrica que separava i allunyava els nuclis de Montornès Nord i Montornès Centre. L’UTE Excavaciones y Construcciones Benjumea SA-Sistemas y Montajes Industriales SA és l’encarregada de tirar endavant el projecte que partia d’un import de licitació de 617.273,35 €, i es va djudicar, finalment, per 466.343 €.

L’acció està inclosa en el Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord, per la qual cosa compta amb el cofinançament de la Generalitat a través de la Llei de barris. També s’hi destinaran 153.432,28 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC 2008-2012) i 80.000 euros aconseguits a través de les Meses de Concertació per al període 2012-2015 de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació.

La passarel·la tindrà una longitud de 47,65 m i una amplada de 3 m i permetrà la circulació de vianants i bicicletes. L’estructura serà d’acer i estarà formada per dues bigues longitudinals recolzades a banda i banda. La il·luminació serà amb tecnologia led i estarà integrada en l’estructura.

L’accés a la passarel·la es farà a través de rampes. En el cas del marge esquerre del riu (a la part de la plana de can Vilaró), el pendent es divideix en tres trams per salvar el desnivell existent.

Un eix per a vianants des de Montornès Centre fins al carrer de la Llibertat

Complementant la construcció de la passera i les rampes d’accés, es durà a terme el condicionament del camí que recorre el marge esquerre del riu. S’hi habilitaran punts de llum i s’actuarà per fer-lo més agradable al passeig.

Al marge dret, per la banda de Montornès Nord, es planifica, amb la participació del veïnat, un model que permeti unificar l’accés al carrer de la Llibertat, com a eix central del barri des de la plaça de la Pèrgola.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, PII Montornès Nord, Via pública
Treballs de construcció de la passarel·la sobre el riu Mogent
Vista general de l'obra
Rampes d'accés
Un altre punt de les obres al marge esquerre del riu
Vista lateral de la passarel·la projectada
.
El camí projectat a la vora del riu tindrà il•luminació i arbrat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona