CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Urban River Lab de la depuradora de Montornès, referent europeu en experimentació i recerca

L'Urban River Lab de la depuradora de Montornès, referent europeu en experimentació i recerca

12/12/2014

Aquest divendres s’ha inaugurat a la depuradora de Montornès l’Urban River Lab, un laboratori experimental pioner on es faran assajos per millorar la qualitat de l’aigua.

L’alcalde, José A. Montero, acompanyat per Albert Sorolla, membre de Naturalea; Francesc Sabater, director del Projecte Universitat de Barcelona, i Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, ha inaugurat aquest divendres l’Urban River Lab (URL) a la depuradora de Montornès.

Es tracta del primer laboratori d’aquestes característiques que s’instal·la al territori espanyol. La instal·lació, a l’aire lliure, servirà per realitzar assajos que permetin obtenir resultats sobre els efectes en l’aigua de diferents plantes i substrats (sorres, graves o pedres, entre altres). L’objectiu és millorar la qualitat de l’aigua ja depurada que surt d’aquesta mena d’estacions.

L’URL forma part del projecte europeu de recerca INTERFACES (Marie Curie Actions Initial Training Networks ITN de la Unió Europea), i ha estat promogut pel Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i Naturalea-Conservació SL, amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, l’Ajuntament de Montornès del Vallès i el projecte Cleanleach.

Arxivat a: Medi Ambient
L'equip de treball impulsor del laboratori amb l'alcalde, José A. Montero, i el president del Consorci per a la Defensa del riu Besòs, Sergi Mingote
Instal·lacions del laboratori per a la qualitat de l'aigua de la Depuradora
Acte d'inauguració
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona