CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els germans F. Javier i Abel Álvarez, guanyadors de la Beca Montornès del recerca històrica 2012

Els germans F. Javier i Abel Álvarez, guanyadors de la Beca Montornès del recerca històrica 2012

03/12/2012

Una setantena de persones van assistir divendres a l’acte cultural sobre la història de Montornès, en què es va lliurar la Beca de recerca històrica 2012, es va presentar el llibre “Montornès del Vallès. Territori i poblament de l’Antiguitat a l’Edat Mitjana" i es va fer la conferència "Les torres del telègraf òptic. Les beceroles de la comunicació global".

Francisco Javier i Abel Álvarez han estat els guanyadors de la Beca Montornès de recerca històrica 2012 amb un projecte titulat Montornès Nord: de ciutat a barri. 50 anys de Ciutat Satèl·lit.

Els germans Álvarez són llicenciats en Geografia. F. Javier, a més ha fet un Postgrau en Planificació i Gestió de la Mobilitat a la U. Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, mentre que Abel té un Màster en planificació i Desenvolupament Territorial Sostenible per la Universitat Autònoma de Madrid, on actualment està cursant el doctorat en Geografia Humana. Tots dos són nascuts a Montornès Nord on han passat gran part de la vida.

El treball que han presentat a la beca i n’ha resultat guanyador té l’objectiu de recuperar, per a la memòria col·lectiva, l’evolució del nucli poblacional de Montornès Nord des del moment de la seva creació fins a l’actualitat. El projecte proposa l’estudi dels processos urbanístics, socials i econòmics que ha viscut el barri i com aquests esdeveniments han incidit en la vida quotidiana de la gent.

Els autors disposaran de dos anys per desenvolupar el projecte. La beca està dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball resultant.

La lectura del veredicte es va dur a terme en un acte celebrat a l’Ajuntament que va començar amb una conferència sobre Les torres del telègraf òptic. Les beceroles de la comunicació global, a càrrec de l’historiador Jaume Prat. Durant l'acte també també es va presentar el llibre Montornès del Vallès. Territori i poblament de l’Antiguitat a l’Edat Mitjana de José Javier Guidi. L’assaig correspon al projecte guanyador de la beca de l’any 2008.

Arxivat a: General
L'alcalde, José Montero, amb els germans F. Javier i Abel Álvarez
Un moment de la conferència "Les torres del telègraf òptic. Les beceroles de la comunicació global"
Llibre del treball guanyador de la beca de l'any 2008
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona