CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Capçalera Torre Telègraf verd
Portada > Comunicació > Notícies > Noves incorporacions a l’arxiu

Noves incorporacions a l’arxiu

27/10/2009

L’Arxiu Municipal ha incorporat una dotzena de fotografies del fons Bellós amb imatges del municipi de mitjan segle XX

Durant els darrers dies l'Arxiu Municipal ha incorporat dotze fotografies de la col·lecció d'Albert Bellós Agulló (Barcelona, 1915?-1993), provinents de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC).

El fons Bellós de l'IEFC està format per tres-centes fotografies que recullen paisatges de diversos pobles de Catalunya. D'aquestes, una dotzena corresponen a Montornès del Vallès. El material fotogràfic inclou set vistes parcials del poble de dos moments diferents (possiblement dels anys 40 i 50), dues imatges del retaule de l'església de Sant Sadurní després de la Guerra Civil, una del camí antic de Vallromanes, una del carrer d'en Capella i una altra de les Antigues Escoles, situades a la plaça de Joaquim Mir.

Les imatges han arribat a l'arxiu en format digital i podran ser reproduïdes pel consistori en l'elaboració de productes de difusió cultural. El material també està a disposició dels veïns per a poder ser consultat.

Darrerament l'arxiu també ha incorporat una trentena de peces ceràmiques ibèriques que van ser trobades l'any 1968 prop del Castell de Sant Miquel, en el transcurs d'una excursió de l'associació "Els Blaus" de Sarrià.

L'1 d'octubre es va formalitzar el conveni corresponent a la donació amb Antoni Mañé, en representació de l'entitat excursionista.

Arxivat a: General
Reproducció d'algunes de les fotografies del fons Bellós
Carrer d'en Capella. Anys 40 del segle XX. Autor: Albert Bellós. IEFC
Un moment de la signatura del conveni formalitzat el passat 1 d'octubre amb l'associació "Els Blaus" per la donació de peces ibèriques
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona