CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Més orientació i formació per al jovent amb la 3a edició del programa “I Després de l’ESO Què?

Més orientació i formació per al jovent amb la 3a edició del programa “I Després de l’ESO Què?

25/04/2024

Un total de 15 nois i noies d’entre 16 i 28 anys segueixen les sessions del mòdul prelaboral de l’IDIQ. Des del març realitzen tallers i tastets de diverses ocupacions per ajudar-los a escollir el seu itinerari acadèmic o laboral i desenvolupar les seves competències clau.

El Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament dona continuïtat al projecte I Després de l’ESO Què?, una iniciativa vinculada al Projecte de Foment de l’Ocupació Juvenil i emmarcada en el Pla de Resiliència Local de la Diputació de Barcelona.

A Montornès, la tercera edició del mòdul prelaboral de l’IDIQ va començar el març amb un total de 15 joves d’entre 16 i 28 anys. En aquesta ocasió, els i les participants venen derivats pels instituts, els Serveis Socials i l’orientador acadèmic. També n’hi ha que ja estaven donats d’alta a la borsa de treball i rebien atenció dins del programa de la Dimensió Sociolaboral.

L’objectiu de l’IDIQ és oferir un espai de reflexió i desenvolupament de competències al jovent mentre aquest decideix el seu itinerari acadèmic o laboral.

Per desenvolupar les seves competències clau, les persones participants estan duent a terme tallers d’expressió artística, informàtica, igualtat i esports, mentre que per a les competències professionals realitzen tastets d’ocupacions com les de cuiner/a, perruquer/a, mecànic/a de bicicletes i tècnic/a de manteniment d’edificis.

El jovent que segueix el mòdul comptarà amb una beca d’estudis que dependrà del grau d’aprofitament i de l’assistència als tallers.

Coneixent l’entorn laboral del municipi

També dins de l’IDIQ, els nois i les noies fan sortides de coneixement de l’entorn proper i del teixit empresarial del municipi. A més, han mantingut una trobada amb el jovent que va participar en la darrera edició del programa per conèixer les seves experiències.

Dins del taller de manteniment d’edificis, l’alumnat ha donat suport a la nova junta directiva del Casal de la Gent Gran Nord. Ha rehabilitat el despatx de l’equipament amb l’objectiu d’oferir un espai confortable a les persones que l’ocupen.

Arxivat a: Joventut, Ocupació, Promoció Econòmica
Tastet de mecànica de bicicletes.
Sessió al CEM Les Vernedes.
Sessió al CEM Les Vernedes.
Una de les sessions del mòdul.
Sortida a Barcelona.
Taller d'informàtica.
Tastet de cuina.
Taller de manteniment d'edificis.
Tastet de perruqueria.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona