CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El projecte de cooperativisme escolar CuEmE continua creixent a Montornès

El projecte de cooperativisme escolar CuEmE continua creixent a Montornès

09/04/2024

Aquest curs, l’alumnat de l’Escola Sant Sadurní s’ha incorporat a la iniciativa, que també compta amb la participació d’estudiants de 5è de les escoles Mogent, Palau d’Ametlla i Marinada. Aquesta setmana els infants de les diverses escoles han donat d’alta les seves cooperatives i han intercanviat experiències.

Un curs més, el Departament d’Educació de l’Ajuntament ha reeditat el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), una iniciativa de la Diputació de Barcelona que pretén fomentar l’emprenedoria i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

Durant un curs escolar, amb el suport dels departaments d’Educació i OPEC del Consistori, i la comunitat educativa, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa i elabora productes que després ven per col·laborar amb entitats socials. En el procés es tracten valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat a través del treball per projectes.

Enguany hi participen quatre de les cinc escoles del poble: Mogent, Palau d’Ametlla, Marinada i Sant Sadurní. Aquesta darrera s’hi ha sumat per primera vegada.

L’alumnat de 5è de l’Escola Mogent ha creat la cooperativa Miniagricultura (amb fruites i verdures de l’hort escolar), els nens i nenes de 5è de Palau d’Ametlla han constituït Inmigra al Palau (centrada en la fabricació de manualitats) i els de 5è de l’Escola Marinada repetiran la venda de plantes d’àloe vera de l’any passat amb la nova cooperativa PM Plantes Marinada. Per la seva banda, els infants de 5è de l’Escola Sant Sadurní han format Diverescultures per produir manualitats.

En els darrers mesos l’alumnat ha seguit tallers a càrrec de personal de l’Ajuntament per conèixer el procés de creació de les cooperatives, aspectes de disseny i imatge, i el teixit associatiu del poble.

Els nens i les nenes vendran els productes a les parades que posaran al mercat setmanal del 7 de juny al matí a la plaça de Pau Picasso. Destinaran els beneficis a entitats com ITT Gambia, Proactiva Open Arms i Divermon.

Fent xarxa entre les cooperatives escolars

Aquest dilluns al matí l’alumnat de les escoles Mogent, Palau d’Ametlla, Marinada i Sant Sadurní que participen en el projecte CuEmE ha realitzat una dinàmica conjunta en una sessió al Teatre Margarida Xirgu. A més de donar a conèixer els seus projectes, els infants han entregat la documentació per donar-se d’alta com a cooperatives i han intercanviat experiències ens grups formats per nens i nenes de les diverses escoles.

Arxivat a: Educació
Grups de treball a la trobada conjunta entre les cooperatives escolars del projecte CuEmE d'aquest curs.
Grups de treball a la trobada conjunta entre les cooperatives escolars del projecte CuEmE d'aquest curs.
Exposició dels projectes de les cooperatives escolars del projecte CuEmE d'aquest curs.
Exposició dels projectes de les cooperatives escolars del projecte CuEmE d'aquest curs.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona