CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès participa en una Jornada sobre plans locals de seguretat organitzada per la Diputació

Montornès participa en una Jornada sobre plans locals de seguretat organitzada per la Diputació

29/01/2024

L’alcalde, José A. Montero, ha format part d’una mesa rodona compartint l’experiència del municipi després de gairebé un any de funcionament del Pla Local de Seguretat de Montornès, elaborat amb el suport de la Diputació.

Aquest dilluns l’espai Francesca Bonnemaisson de la Diputació de Barcelona ha acollit una jornada dedicada als plans de seguretat vistos des del punt de vista de les administracions locals. L’objectiu ha estat aclarir conceptes, objectius, i exposar els indicadors que han de tenir en compte els ens locals a l’hora d’elaborar un pla de seguretat.

L’alcalde de Montornès, José A. Montero, ha participat en una mesa de valoració política, juntament amb representants dels ajuntaments de Centelles, Igualada i Santa Perpètua de Mogoda, per aportar l’experiència de Montornès en l’elaboració del seu pla de seguretat. Montero ha anat acompanyat del regidor delegat de l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència, Sergi Martínez i Mitjavila.

El Pla Local de Seguretat de Montornès va ser aprovat durant el primer trimestre de 2023 per la Junta Local de Seguretat. A partir d’una diagnosi de la situació al municipi realitzada prèviament, el document marca els objectius i les accions a desenvolupar, per millorar l’eficàcia, l’eficiència i la qualitat del servei, en relació a la seguretat pública, així com la transparència, i l’adequació a les necessitats i demandes de la ciutadania.

La darrera Junta Local de Seguretat celebrada el mes de novembre va servir per avaluar els primers mesos de funcionament del pla, amb resultats positius. Les dades aportades indicaven una reducció mitjana dels delictes d’un 9,9 % respecte l’any 2022, i una taxa anual de 55 delictes per cada 1.000 habitants, significativament per sota de la mitjana de fets delictius de Catalunya, que és de 77 delictes per cada 1.000 habitants.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Taula política de valoració a la Jornada sobre Plans Locals de Seguretat organitzada per la Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona