CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Maig, mes de la salut de les dones” amb cultura, esport i sensibilització

“Maig, mes de la salut de les dones” amb cultura, esport i sensibilització

05/05/2023

La programació inclou sis propostes per posar en relleu les necessitats de les dones en l’àmbit de la salut a través de diverses activitats que tindran lloc entre el 6 de maig i l’1 de juny.

A l’entorn del 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, Montornès programa accions per fer públiques les demandes de les dones i el compromís de les administracions en la recerca de possibles solucions a les seves problemàtiques, inquietuds o malalties.

En aquesta ocasió el Departament de Salut Pública ha agrupat sis activitats que conformen el programa Maig, mes de la salut de les dones i que, com en la passada edició, es presenta amb el lema Dones de cap a peus. Les propostes començaran aquest dissabte, 6 de maig, al Teatre Margarida Xirgu amb l’espectacle Sempreviva de la companyia Mar Gómez. Dansa, teatre i música en directe es fusionen en una obra sobre una dona atrapada en una societat plena de sexismes.

També en formen part activitats ja consolidades com la campanya de donació de sang i plasma del 9 de maig a la planta inferior del Teatre Margarida Xirgu, o la caminada del programa Salut, pas a pas que, l’11 de maig, arribarà al Coll Mercader i comptarà amb recomanacions sobre alimentació saludable i exercici físic a càrrec de la nutricionista de l’EAP Montornès-Montmeló, Anna Pla.

Per commemorar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica i fer visible la malaltia, s’il·luminaran les facanes de diversos edificis municipals de color blau la nit del 12 de maig i durant tot el cap de setmana.

A més, a proposta de l’associació local Més que Mares, el 25 de maig la Biblioteca de Montornès acollirà un taller sobre el sòl pelvià a càrrec de l’osteòpata i fisioterapeuta Mireia Grossmann.

Finalment, l’1 de juny s’emetrà un col·loqui sobre les desigualtats de gènere en la sanitat des de Ràdio Montornès. Es podrà seguir en directe al 91.2 FM, a l’app i al web radio.montornes.cat

Enguany fa 36 anys que es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, des que l’any 1987 se n’adquirís el compromís a la 5a Trobada Internacional Dona i Salut a Costa Rica.

Algunes de les activitats de la programació requereixen inscripció prèvia. En podeu veure els detalls al document adjunt.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut
Imatge de la programació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona