CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dimensió Violeta: suport al jovent en clau feminista

Dimensió Violeta: suport al jovent en clau feminista

08/03/2022

El projecte proposa la generació d’espais on tractar temes de gènere, diversitat sexual, relacions afectives i sexualitat de forma específica per al jovent, i inclou suport per a les iniciatives juvenils que promoguin la igualtat de gènere i l’empoderament personal.

Aquest 8 de març, com a part de les activitats organitzades a l’entorn del Dia internacional de les Dones s’ha presentat la Dimensió Violeta, un projecte adreçat al jovent i en el qual, des d’una mirada feminista, es creen espais on tractar qüestions de gènere, diversitat sexual, relacions afectives i sexualitat.

El pla incorpora tres espais de consultoria: un d’acompanyament en temes LGBTI+, un altre de suport en temes de gènere, igualtat, prevenció de violències sexistes i noves masculinitats, i un tercer dedicat a sexualitat i relacions afectives.

La proposta també incorpora un espai de suport per a les iniciatives juvenils que promouen la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones.

La posada en marxa de la Dimensió Violeta també servirà per donar a conèixer entre el jovent serveis consolidats al municipi com el Servei d’Atenció Integral per al col·lectiu LGBTI+ (SAI LGBTI+) i el Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD). 

La Dimensió Violeta és un dels cinc àmbits que s’estan treballant des de l’Ajuntament amb l’objectiu d’oferir un acompanyament integral al jovent del poble. Recentment s’ha presentat la Dimensió Sociolaboral impulsada des del Departament d’Ocupació, mentre se'n continuen desenvolupant la resta: la Crítica (dedicada a la prevenció del consum de drogues, pantalles i per a la millora de la gestió emocional), la dedicada a Mobilitat, i la d’Orientació Acadèmica

Més propostes feministes a l’Sputnik 

La presentació de la Dimensió Violeta s’ha dut a terme al Centre Juvenil Sputnik, en una tarda protagonitzada pel jovent i en què també s’han presentat dues iniciatives comunitàries. La primera ha estat un mural elaborat per l’espai feminista sorgit dels pressupostos participatius Kosmos i l’artista local Andrea de las Heras i que a partir d’ara formarà part de l’equipament. La segona iniciativa és el projecte Juntes, una proposta intergeneracional per fomentar la sororitat entre les dones. La vetllada ha culminat amb la lectura d'un manifest feminista per part de les dones del Departament de Joventut i amb un concert amb el grup The Crab Apples. 

Els departaments d’Igualtat i Joventut col·laboren des de fa temps per potenciar actuacions i mantenir els equips formats i al dia en temàtiques de diversitat afectiva i sexual amb la finalitat de millorar la intervenció als espais juvenils.

Arxivat a: Igualtat, Joventut
La regidora de Polítiques d'Igualtat, Ana Madrona, i la cap de l'Àrea d'Acció Social, Anna González, presentant la Dimensió Violeta.
Les persones assistents han pogut visualitzar el vídeo de presentació de la Dimensió Violeta.
El mural feminista amb la seva creadora, Andrea de Las Heras, i una col·laboradora, Laura Gil.
La peça "Juntes" teixida per veïnes de Montornès.
Les dones del departament de Joventut han llegit un manifest feminista.
Dues de les integrants del grup The Crab Apples en concert.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona