CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès compromès amb la inclusió del col·lectiu LGBTI

Montornès compromès amb la inclusió del col·lectiu LGBTI

17/05/2021

La bandera irisada oneja a diversos equipaments com a mostra del compromís del poble amb les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals en el Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere.

Per visualitzar el rebuig de Montornès a totes les actituds de prejudici i hostilitat contra les persones LGBTI, la bandera arc iris oneja a la façana de l'edifici de l'Ajuntament i, enguany també, en diversos equipaments municipals amb motiu de la comemoració el 17 de maig del Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació sexual i Identitat de Gènere. Així, a Can Saurina, als centres infantils Pintor Mir i La Peixera, i al centre juvenil Sputnik, s'ha flamejat la bandera representativa del col·lectiu LGBTI.

La commemoració del 17 de maig recorda que l’any 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals.

Suport municipal a les persones LGBTI

L’Ajuntament de Montornès va ser el primer consistori català en implementar la Llei de drets de persones gais i lesbianes i contra l’homofòbia, aprovada al Parlament l’octubre de 2014.

El març de 2021 el Consistori va signar l’acord de col·laboració per incorporar el Servei per a la Diversitat Afectiva i Sexual de Montornès a la Xarxa SAI de la Generalitat. L'objectiu d'aquest servei és donar resposta a les situacions de discriminació, i a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que el veïnat tingui en relació a la diversitat sexual i de gènere. La finalitat és que esdevingui un referent local LGBTI.

Una altra de les actuacions iniciades des de l'Ajuntament és la incorporació de la perspectiva LGBTI+ en l’atenció a les persones i en l’adequació de tots els formularis del consistori.

Per fer ús del SAI de Montornès, cal contactar a través del telèfon 660 27 74 70, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimarts i dijous de 16 a 20 h, o bé enviar un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Què significa la bandera LGBTI? Gilbert Baker va cosir la primera bandera i va flamejar per primera vegada al Festival de l’orgull de San Francisco, el 25 de juny de 1978. El disseny està inspirat en la cançó Over the rainbow de Judy Garland i els vuit colors de l’original representen la diversitat dins del col·lectiu: rosa (sexualitat), vermell (vida), taronja (salut), groc (llum del sol), verd (natura), turquesa (art), anyil (harmonia) i violeta (esperit humà).

Arxivat a: Igualtat
Cartell de la campanya del Dia Internacional contra la LGBTIfòbia
Bandera LGBTI a la façana de Can Saurina
Bandera LGBTI a la façana del Centre Infantil Pintor Mir
Bandera LGBTI a la façana del Centre Infantil La Peixera
Bandera LGBTI a la façana del Centre Juvenil Sputnik
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona