CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El projecte “Dones que es mouen, dones que curen”, en fotografies

El projecte “Dones que es mouen, dones que curen”, en fotografies

19/04/2024

La mostra és el resultat d’un projecte que Metges del Món ha realitzat al Casal de la Gent Gran Centre de Montornès. Les persones grans que han participat en les sessions han conegut la realitat de les dones migrades i l’impacte que generen tant als països de destí com als propis països d’origen. La presentació de l’exposició, que té una vessant física i una virtual, tindrà lloc el 24 d’abril, a les 18 h, a la Biblioteca.

El projecte Dones que es mouen, dones que curen continua prenent forma a Montornès.

La iniciativa va començar el gener d’aquest any amb un taller al Casal de la Gent Gran Centre. A través de les experiències de vida de sis dones del poble, i mitjançant diversos tallers, les persones grans s’han apropat a la realitat de la migració i les cures. L’objectiu és fer visible la realitat dels processos migratoris, establint vincles i similituds entre les dones cuidadores i les dones que reben les cures.

Una exposició amb materials reals i virtuals

El resultat del taller ha quedat plasmat en una exposició fotogràfica que inclou retrats de gran format de les persones participants, obra de l’artista Mariona Giner. La mostra té una vessant física i una altra virtual. La física inclou prop d'una desena de lones de gran format amb imatges de les dones participants al projecte que s'ubicaran a diversos equipaments municipals i a l'espai públic. Aquestes lones inclouran un codi QR que enllaçarà amb l’exposició perquè es pugui visitar en línia de forma virtual.

La presentació de l’exposició fotogràfica serà el dimecres 24 d’abril, a les 18 h a la Biblioteca. L’acte comptarà amb la presència de les dones que han participat en el taller, la fotògrafa Mariona Giner i representants de Metges del Món. També hi assistirà la referent de l’Oficina de Cooperació de la Diputació de Barcelona, Laia Fargas.

La proposta està coordinada pels departaments municipals de Feminisme, Polítiques Migratòries, Gent Gran i Cooperació i compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona. 

A l’acte de presentació de l’exposició hi haurà servei d’acollida d’infants. Caldrà fer-ne inscripció prèvia al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Cooperació, Gent Gran, Igualtat
Una instantània del procés de creació de l'exposició. (imatge: Metges del Món)
Cartell de l'exposició.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona