CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Conservació de la natura a través de la repoblació d’aus

Conservació de la natura a través de la repoblació d’aus

10/05/2023

Per tercer any, alumnes de 3r de l’Escola Marinada han participat en una sessió d’alliberament de perdius roges al Turó de les Tres Creus amb l’objectiu de conservar la fauna local i educar els infants. Amb el guiatge de l’associació Gestió Natural han deixat anar tres mascles i dues femelles.

Els nens i les nenes de l’Escola Marinada han tingut una nova oportunitat de conèixer la fauna autòctona i contribuir a la seva restauració.

Una vintena d’alumnes de 3r van assistir a una activitat de repoblació d’aus aquest dimarts al matí al Turó de les Tres Creus. Es tracta d’una col·laboració entre l’Ajuntament de Montornès i l’associació Gestió Natural que ha arribat al tercer any i que té com a objectiu apropar la natura als més petits i recuperar espècies pròpies del territori.

A la jornada es van alliberar cinc exemplars de perdiu roja (alectoris rufa): tres mascles i dues femelles. El director de Gestió Natural, Artur Degollada, els va explicar les característiques dels animals i els infants els van poder tocar amb supervisió.

Les perdius són animals autòctons no protegits que van desaparèixer de la zona fa anys per culpa de la caça. Per la seva ubicació, el Turó de les Tres Creus és el lloc idoni per a l'alliberament d'aquesta espècie perquè, en tractar-se d'aus no migratòries, romandran al terreny. A més, està prohibit caçar per la proximitat als nuclis de població de Montornès i Montmeló. Són aus que també solen servir d’aliment a espècies protegides com les rapinyaires, que actualment tenen presència al territori.

A Montornès s’han realitzat alliberaments de perdius i faisans el febrer de 2022 i el novembre de 2020, també amb infants de l'Escola Marinada.

Arxivat a: Educació, Medi Ambient
Un moment de l'activitat. (imatge: associació Gestió Natural)
Un moment de l'activitat. (imatge: associació Gestió Natural)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona