CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Treballs de prevenció contra els incendis forestals

Treballs de prevenció contra els incendis forestals

28/03/2023

Aquest mes han començat les obres d’obertura d'una franja perimetral per millorar la seguretat de persones, habitatges i altres infraestructures davant de possibles incendis que es puguin produir a la zona forestal. Els treballs abasten un total de 36,55 hectàrees i acabaran abans de l’estiu.

El risc d’incendi és especialment elevat durant l’estiu i per minimitzar-lo l’Ajuntament ha promogut una actuació per obrir la franja forestal.

Els treballs han començat aquest mes i consisteixen en l’obertura de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals per prevenir que es propaguin possibles focs des dels boscos i fins al nucli urbà i les urbanitzacions de Montornès, o bé a la inversa.

D’aquesta manera, es pretén millorar la seguretat de persones, habitatges i altres infraestructures protegint les zones habitades.

Les obres abastaran un total de 36,55 hectàrees i la franja té una amplada de 25 metres. El projecte preveu la tala de determinats arbres per aconseguir la densitat adequada i la distància d’entre 6 i 8 metres entre els arbres que quedin, que seran esporgats. També es desbrossaran les herbes i es traurà el sotabosc, respectant les espècies autòctones.

Segons les previsions, els treballs acabaran abans de l’estiu. L’empresa contractada és Treballs Forestals Presegue SL. El pressupost és de 117.730,34 €, un cost al qual s’haurà de sumar l’import de la direcció d’obra. El contracte inclou el manteniment de la franja durant l’any següent a l’obertura.

Podeu consultar les zones afectades i el Pla de Protecció contra Incendis Forestals a l’enllaç adjunt.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori, Prevenció d'incendis
Una part de la franja forestal a Montornès.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona