CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un total de 14 persones nouvingudes reben el certificat del curs del Mòdul B del Servei de Primera Acollida

Un total de 14 persones nouvingudes reben el certificat del curs del Mòdul B del Servei de Primera Acollida

28/02/2023

Les persones participants, 6 de les quals viuen a Montornès, han seguit una formació presencial a l’OAC dedicada al món laboral. Aquest dilluns a la tarda s’ha celebrat l’acte d’entrega de diplomes a l’Ajuntament.

A través del Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Montornès, es continua facilitant la inclusió de les persones nouvingudes al territori. Per primera vegada, el Departament de Polítiques Migratòries del Consistori ha gestionat una formació presencial del Mòdul B (centrada en el món laboral), necessària per a l’obtenció del Certificat d’Acollida juntament amb els mòduls A (aprenentatge de la llengua) i C (societat catalana i marc jurídic).

El curs presencial del Mòdul B ha estat possible gràcies a una subvenció que el Consell Comarcal del Vallès Oriental va rebre el 2022. Habitualment, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ofereix una xerrada i un qüestionari a les dependències de Granollers per aconseguir el diploma. No obstant, des del Departament municipal de Polítiques Migratòries es va considerar oportú dur a terme una formació més extensa per facilitar la comprensió dels continguts sobre el món laboral a les persones nouvingudes, així com apropar-la a Montornès.

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC) va impartir el curs, de 15 hores de durada, del 4 al 7 d’octubre a la sala polivalent de l’OAC. Un total de 14 persones de diversos municipis del Vallès Oriental van seguir la formació. D’aquestes, 6 viuen a Montornès i entre elles n’hi ha 4 homes d’origen marroquí, gambià i senegalès i 2 dones del Marroc i Cuba.

L’entrega dels diplomes ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament, i ha comptat amb la presència del regidor delegat de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado, i dels 6 veïns/es de Montornès que han seguit el curs.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania
Els 6 veïns/es que han seguit el curs del Mòdul B amb el regidor de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado.
Un moment de l'acte.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona