CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La salut i el benestar, en primera línia

La salut i el benestar, en primera línia

06/07/2022

Aquest dimecres s’ha presentat a l’Ajuntament el Pla director de Salut Pública per al període 2022-2025, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament, Mar García Martos, acompanyada pel diputat delegat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro Rodríguez, han presentat aquest dimecres el Pla director de Salut Pública de Montornès del Vallès que estarà vigent fins a l'any 2025.

El document, que va ser aprovat pel Ple municipal el mes de maig, recull 50 accions prioritàries basades en tres pilars: l’assoliment d’un municipi saludable, l’apoderament personal i comunitari, i la dotació de serveis i equipaments de salut. 

En el primer cas, se situen accions destinades a la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica, el foment de la mobilitat segura, i la millora i ampliació dels espais verds i sostenibles.

L’apoderament personal i comunitari s’articula amb actuacions per a la promoció d’hàbits i estils de vida saludables, la consolidació dels programes de salut comunitària i l’impuls als programes en xarxa.

Finalment, hi ha accions per facilitar l’acolliment de totes les persones, especialment de les més vulnerables, ens els serveis i equipaments de salut. 

L’elaboració del Pla ha comptat amb el suport de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

Xarxa Local de Salut Comunitària

El seguiment del Pla director de Salut Pública anirà a càrrec de la Xarxa Local de Salut Comunitària, un nou ens que, entre altres coses, avaluarà el grau de desplegament i el compliment dels objectius d’acció plantejats.

La xarxa estarà formada per personal de diferents departaments municipals, personal sanitari del Centre d’Atenció Primària de Montornès, associacions del municipi de l’àmbit de la salut o amb un interès especial en aquesta matèria, i altres entitats, col·lectius o persones vinculades a la salut comunitària.

La intenció és que l’organisme es reuneixi dues vegades a l’any.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut
La regidora de Salut Pública, Mar García, amb el diputat Jesús Naharro en un moment de l'acte.
Presentació del Pla Director de Salut de Montornès.
Intervencions de la regidora de Salut Pública, Mar García, i el diputat Jesús Naharro.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona