CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès avança PAM a PAM

Montornès avança PAM a PAM

23/02/2021

El Pla d'Actuació Municipal 2020-23 continua endavant, engrandit i complementat amb el Pla COVID posat en marxa durant el darrer any. Hi ha 267 actuacions, 80 de les quals es consideren prioritàries.

El Pla d'Actuació Municipal 2020-23 es va posar en marxa a començament de l'any passat, després d'un procés participatiu que va comptar amb la implicació d'un centenar de persones. Hi van aportar més de 130 propostes, un centenar de les quals s'han incorporat al Pla i algunes de les quals donen continuïtat a les iniciades durant el PAM 2016-2019. La pandèmia va marcar la posada en marxa del Pla que es va ampliar i complementar amb les actuacions del Pla COVID-19, presentat l'estiu passat. 

Cinc reptes de futur 

El PAM 2020-23 s'estructura en 5 reptes, cadascun dels quals s'articula a través de projectes i accions concretes. En total n'hi ha 267, corresponents a tots els àmbits de la vida municipal. 

El primer eix persegueix fer de Montornès un poble inclusiu, amb oportunitats per a tothom i compromès amb la igualtat i el benestar de la ciutadania. Per aconseguir-ho s'han planificat 88 actuacions solidàries amb les necessitats globals, la lluita contra l'atur, la igualtat i l'accés a l'habitatge.

El segon eix vertebra un Montornès per viure, créixer i gaudir, a través de 47 accions que inclouen la dinamització comercial, la promoció de l'esport, els valors i la salut, la cura de l'espai públic i l'impuls a la cultura, les festes i el patrimoni. Un dels projectes més destacats és el nou espai esportiu comunitari que es projecta a Montornès Nord i que ha comptat amb un procés participatiu propi.

El tercer repte situa un poble cívic, comunitari i segur, i inclou 31 actuacions que permetran millorar la percepció de la ciutadania en relació a la seguretat i la convivència, continuar la lluita contra la violència masclista, i incrementar el compromís i el respecte entre persones i col·lectius.

El quart repte és fer de Montornès un espai més habitable, connectat, verd i sostenible. Hi ha programades 54 accions que pretenen aconseguir més ordre urbanístic i integració territorial, millorar la mobilitat i l'accessibilitat, i fer la transició cap a l'energia verda i sostenible, tot creant, també una xarxa àmplia d'equipaments municipals.

Aquest repte, entronca amb el cinquè, que ha de dotar Montornès d'una gestió més oberta, propera, transparent i eficient. Hi ha 47 actuacions destinades a incrementar la participació amb un enfocament inclusiu i plural, fer que la comunicació amb la ciutadania i el teixit associatiu i empresarial sigui més clara i fluïda, i continuar el camí per fer de Montornès un municipi intel·ligent. 

Prenent el pols del PAM 

De les 267 actuacions del PAM n'hi ha 80 considerades com a prioritàries per la seva envergadura i transcendència, i de les quals s'està fent un seguiment exhaustiu. Igual que es va fer en el PAM 2016-19, s'ha creat un portal específic per tal que també la ciutadania tingui accés a la informació. A través de l'enllaç pam.montornes.cat es pot fer el seguiment del grau de compliment de cadascuna de les accions. 
 

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, General
Montornès avança PAM a PAM
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona