CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Declaració institucional davant la Covid-19

Declaració institucional davant la Covid-19

08/05/2020

La declaració, aprovada pel Ple, anuncia la posada en marxa d'un acord local de reconstrucció. També el compromís de l'Ajuntament de retre un homenatge públic a les víctimes del coronavirus a Montornès i plantejar el disseny i execució d’un Memorial.

Totes les formacions politiques amb representació a l'Ajuntament han subscrit una declaració institucional davant la crisi provocada per la Covid-19.

El document, aprovat pel ple telemàtic celebrat aquest dijous, reflexiona sobre la realitzat de la pandèmia i els efectes que està tenint i tindrà en el futur en totes les esferes de la vida de les persones i en el devenir del poble.

Els acords de la declaració es sintetitzen en vuit punts, entre els quals hi ha el compromís de posar tots els recursos de l'Ajuntament, per concretar un pla econòmic i social per afrontar les necessitats individuals i col·lectives, combatre la vulnerabilitat de les persones i famílies i reactivar l'economia local. També s'anuncia la posada en marxa d'un acord local de reconstrucció i la insistència de l'Ajuntament perquè es concretin acords de consens en totes les administracions de l’estat.

El capítol d'acords també recull el compromís d'organitzar un acte públic d’homenatge a les víctimes del coronavirus a Montornès quan es superi aquesta situació, i plantejar el disseny i execució d’un Memorial, ubicat en un lloc adient del municipi.

Moció per augmentar la capacitat pressupostària del món local 

El Ple municipal també va aprovar per unanimitat una moció per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local. L'objectiu és que es modifiqui la llei Orgànica d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, per permetre que els ajuntaments puguin disposar lliurement dels seus estalvis, cosa que ara no poden fer. També es demana poder generar dèficit en cas de situacions extraordinàries d'urgència, com l'emergència sanitària de la Covid-19, o altres que es poguessin produir. 

En els arxius adjunts, trobareu els textos íntegres de les mocions. També hi ha l'enllaç al canal de Youtube de l'Ajuntament on podeu visionar la sessió telemàtica del Ple Municipal celebrada aquest dijous.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona