CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Centre d'Estudis de Montornès i el Pla Estel posen en marxa el cicle "La ciutat com a escenari"

El Centre d'Estudis de Montornès i el Pla Estel posen en marxa el cicle "La ciutat com a escenari"

15/10/2014

Aquest dijous, 16 d'octubre es projectarà la primera pel·lícula del cicle "La ciutat com a escenari". El cicle és una col·laboració del Centre d'Estudis de Montornès i el Pla Estel, una iniciativa que s'està desenvolupant al poble per renovar diversos espais públics combinant les necessitats i experiències del veïnat amb el treball dels tècnics.

Al mes de juny es va posar en marxa el Pla Estel, una nova manera de mirar places i carrers que combina les necessitats i experiències de la gent del poble amb el treball dels tècnics. El Pla preveu intervencions a diversos punts de Montornès: les places de Joan Miró, del Sorral i de la Pèrgola, els darreres del carrer del 9 d’abril i el carrer de la Llibertat.

Des de la posada en marxa del pla s'han recollit les aportacions dels més petits, a través de les escoles, del veïnat, amb reunions i trobades, i també de les entitats. Ara, el Centre d'Estudis de Montornès i l'equip del Pla Estel col·laboren per posar en marxa un cicle de cinefòrum on la ciutat i el fet urbanístic són els protagonistes.

"The human scale", la primera proposta

El cicle s'engega aquest dijous a les 19 h al Teatre Municipal amb la pel·lícula "The human scale" del director danès Andreas Dalsgaard. El 6 de novembre es projectarà "Tapas" de José Corbacho i Juan Cruz, i el 27 de novembre, en aquest cas a l'Espai Cultural Montbarri, "El efecto Iguazú" de Pere Joan Ventura. Cada pel·lícula servirà per il·lustrar la ciutat des d'una dimensió diferent: com a espai físic, com a espai de relació social i com a espai de relació política i de poder. 

Es tracta de debatre i conèixer millor què s’entén pel concepte "ciutat" i veure com els canvis en una de les esferes modifiquen les altres. Tot plegat també permetrà contextualitzar les accions que el Pla Estel està duent a terme per a la diagnosi col·lectiva dels espais públics del poble.

Arxivat a: Ciutadania, PII Montornès Nord, Via pública
Imatge del cartell anunciador del cicle "La ciutat com a escenari"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona