CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès forma part de la Mancomunitat Galzeran

Montornès forma part de la Mancomunitat Galzeran

13/07/2012

El Ple de la Mancomunitat Galzeran ha aprovat aquests dies la incorporació dels municipis de Montornès i de la Llagosta. L’entitat estava formada fins ara per Sant Fost de Campcentelles, Martorelles i Santa Maria de Martorelles.

La finalitat d’aquest organisme és compartir serveis, estalviar recursos i accedir als ajuts i subvencions que atorguen altres administracions.Entre els aspectes a destacar hi ha, d’una banda, el fet que els municipis adherits no tenen l’obligació d’integrar-se a tots els projectes que es proposin macomunar i, de l’altra, l’ens no té cap estructura administrativa pròpia.

Un cop feta oficial l'entrada de Montornès i de la Llagosta a la Mancomunitat, el següent pas serà la modificació dels actuals estatuts i, si s'escau, de la denominació de l'entitat. A continuació s'estudiarà els serveis més susceptibles de ser mancomunats.

Durant el procés d’ampliació i de redefinició de la Mancomunitat Galzeran, els Ajuntaments integrants també han començat a plantejar els possibles projectes que presentaran, de manera conjunta, a una convocatòria d’ajuts que impulsa la Diputació de Barcelona. Els ajuts s’emmarquen en el programa Xarxa de Governs Locals per al període 2012-2015.

Una altra de les prioritats de la Mancomunitat és optar al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), un programa de subvencions adreçat al món local per al finançament d’obres que s’aprova cada cinc anys.

El plenari de l’Ajuntament va acordar, en la sessió extraordinària celebrada el 31 de maig de 2012, l’adhesió de Montornès a la Mancomunitat Galzeran.

Amb la incorporació de Montornès i de la Llagosta, l’entitat supramunicipal passa a comptar amb una població a l’entorn dels 44.000 habitants, volum que pot fer viable la gestió compartida de projectes que, de manera individual, no poden ser assumits pels municipis.

Arxivat a: General
.
La major part dels municipis de la Mancomunitat Galzeran es concentren al marge esquerre del riu Besòs
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona