CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nou Let’s Clean Up Europe conjunt entre els municipis de Montornès, Montmeló i Martorelles

Nou Let’s Clean Up Europe conjunt entre els municipis de Montornès, Montmeló i Martorelles

14/05/2024

La jornada de neteja del riu serà el diumenge 19 de maig, novament a la llera del Mogent a l’altura de l’Estació d’Aigües Residuals (EDAR) de Montornès. L'activitat està organitzada per la Fundació Rivus i el Consorci Besòs Tordera en el marc de la iniciativa europea Let’s Clean Up Europe.

Per segon any consecutiu, la Fundació Rivus i el Consorci Besòs Tordera han apostat per unificar els municipis de Montornès, Montmeló i Martorelles en una única jornada de neteja inclosa en el projecte Let’s Clean Up Europe, una acció comuna a tot el continent per conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que hi ha a la natura. La jornada serà el diumenge 19 de maig, de nou al tram de la llera del riu Mogent que hi ha a tocar de l’Estació d’Aigües Residuals (EDAR) de Montornès.

Les persones que hi vulguin participar podran sortir a les 9.30 h del pont del Casal de Cultura de Montornès o bé de la plaça de la Vila de Montmeló. També hi ha l'opció de trobar-se a les 10 h a l'EDAR, moment en què se'ls donarà la benvinguda i els materials necessaris, i es farà l'explicació de l'activitat.

De 10.15 a 12.15 h es durà a terme la neteja per tota la zona, declarada Xarxa Natura 2000 per la Unió Europea. A més, durant tot el matí els infants podran participar en un taller de dibuix. Per acabar, a les 13 h, qui vulgui podrà fer una visita guiada a l'EDAR de Montornès.

Les persones participants rebran avituallament i un obsequi. Es recomana que portin roba còmoda i calçat adequat, gorra i crema solar. L'organització els facilitarà el material necessari per recollir els residus.

L'activitat és gratuïta i requereix d'inscripció prèvia al web habilitat pel Consorci Besòs Tordera i la Fundació Rivus abans del 16 de maig. TERMINI AMPLIAT fins al 17 de maig.

La proposta compta amb el suport dels ajuntaments dels tres municipis implicats i de l'associació Montornès Animal. L’activitat també està inclosa en el projecte ItineraRius del Consorci Besòs Tordera, un cicle de caminades pels camins fluvials de les conques del Besòs i de la Tordera.

Segons dades de l'Agència de Residus, a l’edició de l’any passat, a tot Catalunya, al voltant de 56.835 participants van recollir un total de 90.105 quilos de residus en 675 accions de neteja organitzades a 275 municipis.

Arxivat a: Medi Ambient
Un moment del Let's Clean Up Europe de l'any passat. (imatge: Fundació Rivus)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona