CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Centre d'Estudis presenta el volum de les IV Sessions d’Estudis Montornesencs

El Centre d'Estudis presenta el volum de les IV Sessions d’Estudis Montornesencs

17/04/2024

El llibre recull les nou ponències presentades per estudiosos/es del poble el novembre de 2022. El volum es va donar a conèixer en la V Sessió d'Estudis Montornesencs, celebrada en els darrers dies a Can Saurina.

En els darrers dies ha vist la llum el tercer volum de la col·lecció que recull les Sessions d’Estudis Montornesencs que promou el Centre d'Estudis de Montornès del Vallès. El llibre recull les nou ponències presentades el novembre del 2022 amb Montornès com a punt de partida.

El projecte, que compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal, té com a objectiu recopilar investigacions de caràcter històric, geogràfic i patrimonial vinculades al municipi. En aquest volum, hi ha informació, entre d'altres, sobre l’assentament ibèric del Turó de Sant Miquel, les dides de Montornès, la Fundació Social Sauquet-Farreras i el Ball de Gitanes de Montornès.

Es pot adquirir el llibre per 10 euros a l’Arxiu Històric, al carrer de la Pau núm. 10, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i també a la parada que el Centre d'Estudis posarà a la plaça de Pau Picasso per Sant Jordi.

Èxit d’assistència a la V Sessió d’Estudis Montornesencs

En els darrers dies, la sala multimèdia de Can Saurina s’ha tornat a omplir amb una nova Sessió d’Estudis Montornesencs. Nou veïns i veïnes del poble han presentat les seves investigacions sobre el municipi.

L’evolució de la gestió de l’aigua, els actes religiosos a les festes majors, el rodatge d’”Amor y medias” d’Antoni Ribas o les mines que hi havia són alguns dels treballs compartits durant l’acte.

La trobada va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Festes i Patrimoni, Mercè Jiménez, i de l'arxiver municipal, Pere Chacón.

Arxivat a: Patrimoni històric
Els llibres de les Sessions d'Estudis Montornesencs.
L'arxiver municipal, Pere Chacón, presentant el IV volum de les Sessions d'Estudis Montornesencs.
El president del Centre d'Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo, amb la regidora de Cultura, Festes i Patrimoni, Mercè Jiménez.
Una de les ponències de la V Sessió d'Estudis Montornesencs.
La sala multimèdia de Can Saurina, plena amb la V Sessió d'Estudis Montornesencs.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona