CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Xerrades, contes, teatre i joc a la nova programació “Eduquem i gaudim en família”

Xerrades, contes, teatre i joc a la nova programació “Eduquem i gaudim en família”

05/04/2024

Entre les activitats del segon trimestre de l’any hi ha tres xerrades sobre educació afectiva i sexual amb perspectiva de gènere, fruït d’un projecte iniciat aquest any de forma coordinada entre l’Ajuntament i els centres educatius. Altres propostes incloses són la Marató de contes del 23 d’abril i la Mostra de Teatre Social del 3 de maig.

Els departaments d’Educació i Infància de l’Ajuntament han enllestit la nova programació Eduquem i gaudim en família, que aplega totes les activitats amb contingut educatiu que hi haurà a Montornès entre l’abril i el juny.

Aposta per una educació afectiva i sexual de qualitat

Les conferències són el punt fort del programa del segon trimestre, amb un total de vuit ponències. A més de la xerrada d’aquest dimecres sobre la comunicació amb els fills i filles, i la d’aquest divendres sobre la dificultat d’acompanyar adolescents, n’hi ha tres que tenen com a temàtica l’educació afectiva i sexual. Les tres sessions s’emmarquen en un treball que l’Ajuntament i els centres educatius han engegat aquest curs per incorporar la temàtica a les aules, amb el suport de diverses entitats. D’aquesta manera, dins del Catàleg d’Activitats Educatives (CAE) s’ha creat un itinerari d’activitats des de cicle superior de primària a 4t d’ESO.

N’hi haurà una centrada en la infància (11/04, a les 16.30 h, a l’Escola Mogent) i dues en l’adolescència (18/04 a l’Institut Marta Mata i 25/04 a l’Institut Vinyes Velles, ambdues a les 17.30 h). Totes tres aniran a càrrec de la cooperativa Mandràgores.

Altres xerrades incloses en el programa

També s’hi inclouen conferències com una sobre els hàbits i l’autonomia dels infants (08/05 a l’Escola Can Parera, a càrrec de l’educadora Alba Castellví) i una altra sobre l’assetjament escolar (16/05 a l’Escola Mogent, a càrrec de SEER, Salut i Educació Emocional). L’equip de la Llar d’Infants Pública El Lledoner reeditarà la xerrada El procés de deixar el bolquer i la consciència del jo el 24/05, a les 17.30 h, al Centre Infantil Pintor Mir.

Un munt de propostes lúdiques per educar i divertir-se

A banda de les xerrades, com és habitual la programació Eduquem i gaudim en família inclou propostes per fomentar la lectura entre els infants. És el cas de la presentació del conte La DiverColla i el repte de les paraules màgiques a càrrec de Blai Senabre i a proposta de DiverMON (18/04, a les 18 h, a la Biblioteca), la Marató de contes de Sant Jordi (23/04, a les 17 h, a la plaça de Pau Picasso), la festa televisiva Supernit (31/05, a les 19 h, a la Biblioteca), o les sessions de contes infantils del 22/05 i el 26/06, també a la Biblioteca.

També es manté l’Espai de joc (12/04 i 07/06) i l’Espai de jocs de taula (10/05) al Centre Infantil Pintor Mir. El mateix equipament acollirà les trobades mensuals de l’Espai de Debat Educatiu (EDE) entre famílies i professionals els dies 19/04 i 17/05.

El teatre també tindrà el seu protagonisme amb la Mostra de Teatre Social (03/05, a les 18 h, a l’Espai Cultural Montbarri). L’alumnat del Centre Infantil La Peixera i del Centre Juvenil Satèl·lit presentaran les obres que han creat amb el suport de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès.

En l'arxiu adjunt i el següent enllaç podeu trobar el detall de la programació. Algunes de les activitats requereixen d’inscripció prèvia.

Arxivat a: Educació, Infància
Imatge de la programació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona