CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Troba el teu camí” durant la Setmana de l’Orientació 2024

“Troba el teu camí” durant la Setmana de l’Orientació 2024

04/03/2024

Alumnat, famílies i professionals de l’educació podran assistir a cinc xerrades programades entre l’11 i el 18 de març amb motiu de la Setmana de l’Orientació. S’abordaran temes com els itineraris educatius, les experiències de voluntariat a l’estranger i l’acompanyament dels fills i filles.

Un any més, els departaments municipals d’Educació, Joventut i Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç han elaborat la programació d’activitats de la Setmana de l’Orientació. Enguany s’hi inclouen cinc xerrades informatives sobre orientació vocacional que tindran lloc entre l’11 i el 18 de març.

La primera sessió serà el dilluns 11 de març i comptarà amb la presència de diversos joves del municipi que donaran a conèixer les seves experiències a l’hora de configurar els seus itineraris acadèmics. La trobada està adreçada a alumnes de 4t d’ESO, PFI-PTT, 1r de batxillerat i 1r dels cicles dels instituts de Montornès. Serà al Teatre Margarida Xirgu i hi haurà dos torns: un a les 9 h i un altre a les 11.30 h.

El mateix teatre acollirà el següent acte del programa el dimecres 13 de març, a les 9 h. Es tracta de la taula rodona Què puc aportar al món laboral?, en què cooperatives, empreses i persones autònomes de l’entorn parlaran de diversos aspectes a l’hora d’accedir al món laboral. La proposta està adreçada a estudiants de 2n de batxillerat i 2n de cicles formatius dels instituts del municipi.

Les famílies amb joves a secundària i/o a estudis postobligatoris podran assistir a la xerrada del divendres 15 de març, a les 17.30 h, al Centre Juvenil Satèl·lit. El dinamitzador juvenil Oriol Barnet, de la Dimensió Acadèmica, resoldrà dubtes i donarà informació sobre els itineraris educatius que hi ha després de l’ESO.

L’endemà, a les 12 h, al Centre Juvenil Sputnik es tractarà el tema del voluntariat a l’estranger. El dinamitzador juvenil Isra de Francisco, de la Dimensió Mobilitat Internacional, conduirà l’acte amb la presència de joves del poble que han participat en experiències de cooperació internacional a Armènia i Estònia.

Les activitats de la Setmana de l’Orientació 2024 finalitzaran el dilluns 18 de març amb la ponència El paper clau de les famílies en la transició després de l’ESO. Professionals de D’EP Institut donaran consells a les famílies amb joves a secundària i/o a estudis postobligatoris per fer un correcte acompanyament als seus fills i filles a l’hora d’orientar el seu camí acadèmic. La sessió tindrà lloc a les 17.30 h al Centre Juvenil Sputnik.

Per assistir a les sessions dels dies 15, 16 i 18 de març caldrà formalitzar les inscripcions prèviament a l'enllaç montornes.cat/inscripcionseduquem

Acompanyant el jovent des de les Dimensions Joves

Des del curs 2021-22, Montornès desenvolupa el projecte Dimensions Joves, que ofereix un servei integral al jovent del poble.

Hi ha cinc dimensions, una de les quals s'ocupa de facilitar orientació acadèmica a joves d'entre 12 i 25 anys. Una altra de les dimensions és la Sociolaboral, que inclou programes de noves oportunitats com l’IDIQ (I Després de l’Institut Què) per a joves amb baixa qualificació. Des del 2020, a Montornès funciona una comissió d’orientació que reuneix agents educatius per millorar la seva coordinació i identificar estratègies de millora de l’orientació.

Arxivat a: Educació, Joventut, Ocupació
Cartell de l'activitat.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona